Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 9 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 151 (6861)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Atelier de pictură icoană în manieră bizantină, la Muzeul Bucovinei

Luni, 9 Iulie 2018 (15:08:36)

Muzeul Bucovinei organizează în perioada 24 iulie - 14 august 2018 un atelier de pictură icoană în manieră bizantină pentru adulţi.

Lecţia demonstrativă de pictură de icoană în tehnică bizantină susţinută anul trecut, pe 29 noiembrie, la Muzeul Bucovinei de Marieta Rotariu (absolventă a Facultăţii de Teologie din Iaşi, Secţia Restaurare icoane, şi care predă de 15 ani cursuri de tehnica pictării icoanelor bizantine în Olanda) pentru profesorii şi învăţătorii din Suceava a stârnit interesul celor prezenţi. Astfel s-a născut ideea unui curs pentru adulţi în care lectorul îi va însoţi pe parcursul călătoriei lor în descoperirea tainelor picturii de icoane.

Tehnica icoanelor complicată şi specifică va fi descifrată pas cu pas, etapă cu etapă, respectând cu rigurozitate tehnica veche a iconografiei elaborată prin experienţa de veacuri a iconarilor din vechime. Aceste etape se aplică aproape în întregime de către meşterii contemporani şi nu pot fi schimbate, doar adaptate în timp materialelor noi apărute.

Fiecare cursant va picta o icoană "da capo al fine" fiind îndrumat de către lector să-şi însuşească maniera de pictare specifică tehnicii bizantine. Cursul este structurat în 10 şedinţe, cu durata de 2 ore, în două grupe de maximum 10 persoane, după următorul orar: 10.00-12.00 şi 18:30-20:30. Doritorii pot alege programul de atelier dimineaţa sau după-amiaza. Zilele alese sunt cele de marţi, joi şi sâmbătă din fiecare săptămână a perioadei 24 iulie – 14 august 2018.

Înscrieri şi informaţii, la telefon 0230 216439 sau pe e-mail: arta@muzeulbucovinei.ro. Preţul cursului: 30 lei. Plata se poate realiza în numerar la casieria muzeului. Pot participa adulţi şi tineri cu vârsta peste 18 ani.

„Sperăm ca atelierul propus să răspundă aşteptărilor publicului şi ne dorim ca la sfârşitul atelierelor lucrările realizate de către participanţi să fie reunite într-o expoziţie pentru publicul sucevean în spaţiul Muzeului de Istorie”, au transmis organizatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Atelier de pictură icoană în manieră bizantină, la Muzeul Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Atelier de pictură icoană în manieră bizantină, la Muzeul Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei