Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 122 (6832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premii internaționale acordate studenților de la Facultatea de Litere

Marţi, 5 Iunie 2018 (11:59:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Studenții Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea din Suceava au cumulat, la începutul lunii iunie, un palmares bogat de premii internaționale pentru creativitate literară.Patru studenți ai Facultății de Litere și Științe ale Comunicării au participat cu creațiile lor individuale la Concursul „Haïkus – volet mondial 2017 – 2018”, lansat la Bruxelles și organizat de Asociația Profesorilor de Franceză din Flandra (Belgia neerlandofonă), în colaborare cu Federația Internațională a Profesorilor de Franceză (FIPF). La secțiunea la care au participat, Mihaela Diaconescu (anul 2, specializarea Franceză-Spaniolă) a obținut Premiul I, Cătălina Pascaru (anul 2, specializarea Franceză-Engleză) - Premiul al III-lea, Andrei Pătrăucean (anul 3, specializarea Română-Franceză) - Mențiune I și Ana Maria Antonesei (anul 3, specializarea Română-Franceză) - Mențiune II. Poemul studentei Mihaela Diaconescu figurează, în egală măsură, în Top 10 - clasamentul general al celor cinci categorii de nivel, pe poziția a 5-a.De asemenea, grupul format din studenții Ana Maria Antonesei, Mariana Galan (anul 3, specializarea Franceză-Italiană), Mihaela Gheras (anul 3, Specializarea Franceză-Engleză), Andrei Pătrăucean, Loredana Luca (anul 3, specializarea Franceză-Italiană), Mihaela Diaconescu, Erena-Ana Tanasi (anul 3, specializarea Română-Franceză) – a obținut Premiul al II-lea la Concursul Mondial de scriere creativă colectivă „Florilège-FIPF 2018”, organizat de Académie du livre din Montpellier. Concursul a fost lansat la Kyoto, în Japonia, în octombrie 2017, având ca temă deschisă „Climatele...” în multiplele accepțiuni posibile legate de mediul înconjurător, școlar, psihologic, social, istoric etc.Juriul a analizat cele 100 de creații din toată lumea înscrise în concurs. Grupul de studenți de la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării a optat pentru secțiunea nuvelă. Specificitatea acestui concurs, lansat la nivel mondial, este dată de provocarea de a produce o creație literară originală ca rezultat al unei munci de echipă, fiecare text participant fiind însoțit de un chestionar explicativ al demersului pus în practică.Studenții au fost îndrumați de lector univ. dr. Elena-Camelia Biholaru, de la Departamentul de Limbi și Literaturi Străine al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Premii internaționale acordate studenților de la Facultatea de Litere.
 Vizualizări articol: 1121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Premii internaționale acordate studenților de la Facultatea de Litere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei