Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 114 (6824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Festivalul Minorităţilor Naţionale, organizat de Şcoala Gimnazială Baineţ

Miercuri, 23 Mai 2018 (11:06:38)

Formaţii artistice şi personalităţi reprezentative ale etniilor din zona Bucovinei s-au întâlnit duminică, 20 mai, la Căminul Cultural Climăuţi, în cadrul Festivalului Minorităţilor Naţionale ”Spaţiul bucovinean – buchet de valori multiculturale”.

Au participat solişti, formaţii de dansuri, grupuri corale şi instrumentale de la Şcoala Gimnazială Baineţ, coordonate de prof. Elena Panfilov, Mirela Ionuţă, Carmen Crîşmaru, Carmen Bîrsan, Nadia Sârghia, de la Şcoala Gimnazială ”George Tofan” Bilca, coordonatori profesorii Mihai Teacă şi Stela Bucevschi, de la Şcoala Gimnazială ”Jean Bart” Suceava, coordonatori profesori Lăcrămioara Ilciuc şi Marina Zenoveiov, de la Şcoala Gimnazială ”Petru Muşat” Siret, profesor Zirca Ianoş, de la Şcoala Gimnazială Şerbăuţi, profesor Loredana Mândrişteanu, de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi, profesor Alexandrina Coca, de la Şcoala Gimnazială Manolea şi Şcoala Gimnazială Bălcăuţi, profesor Iulian-Petru Chideşa.

Copii, tineri sau adulţi, participanţii au prezentat diversitatea tradiţiilor, frumuseţea portului specific, muzicalitatea limbii străbune. Părintele Cobziuc Mihai, cel care a pus bazele reînvierii tradiţiilor pe aceste meleaguri, fost preot paroh la Biserica Sf. Dimitrie Baineţ, a susţinut o priceasnă în deschiderea festivalului, preotul Valentin Ardelean de la Izvoarele Sucevei, care îndrumă grupul vocal-instrumental ”Izvoraşul”, Congregaţia Surorile Dominicane Siret, care instruiesc un grup numeros de elevi, i-au încântat pe cei prezenţi cu tradiţiile poloneze.

Trebuie remarcată şi strădania comunităţilor etnice - Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România – principalul sponsor al evenimentului, susţinătorul Ansamblului Folcloric ”Lodka” din Tulcea, coordonator Natalia Neumann, a  grupului artistic ”Ramaşki” din Manolea, dar şi a Uniunii Ucrainenilor din România, un sponsor important al festivalului şi în acelaşi timp susţinător al grupurilor şi ansamblurilor prezente pe scenă, precum şi a Uniunii Polonezilor din România, care a asigurat o pată de culoare aparte prin prezenţă scenică şi preocupare pentru cultivarea în rândul copiilor şi a tinerilor a respectului şi dragostei pentru tradiţii străbune.

Un astfel de eveniment nu putea avea loc fără implicarea întregului colectiv de cadre didactice de la Şcoala Gimnazială Baineţ director prof. Mirela-Doina Ionuţă, făcând parte fie din echipa de proiect, fie din echipa de organizare, precum şi a partenerilor interni şi externi din proiect şi a celorlalţi sponsori care au contribuit la derularea cu succes a proiectului, a subliniat prof. Erastov Vasa.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul Minorităţilor Naţionale, organizat de Şcoala Gimnazială Baineţ.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Festivalul Minorităţilor Naţionale, organizat de Şcoala Gimnazială Baineţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei