Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 7 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 53 (6763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Senatul a aprobat proiectul prin care parcul Şipote ar urma să treacă în administrarea CL Suceava

Miercuri, 7 Martie 2018 (14:01:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatul României a aprobat proiectul de lege prin care parcul Şipote şi pădurea Zamca ar urma să treacă în administrarea Consiliului Local Suceava. Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a anunţat că a susţinut, miercuri, în Senat, iniţiativa legislativă privind trecerea a aproximativ 14.000 de hectare din fond forestier, grupa I funcţională - vegetaţie forestieră cu funcţie specială de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, în domeniul public al unităţilor administrativ teritoriale pe raza cărora se află şi în administrarea consiliilor locale ale acestora. Senatorul PSD de Suceava a explicat că de această lege vor beneficia mai multe localităţi din întreaga ţară, iar pentru amenajarea acestor zone vor putea fi atrase inclusiv fonduri europene. „Astfel, se pot crea spaţii pentru copii, pentru a cunoaşte direct beneficiile pădurii, sau zone cu un rol educaţional pentru populaţie. De precizat că pe aceste suprafeţe nu pot fi amplasate spaţii comerciale şi locuinţe”, a spus Ioan Stan. 
El a arătat că prin această iniţiativă legislativă, în administrarea municipiului Suceava vor trece parcul Şipote şi pădurea Zamca, adică 148 de hectare de teren forestier.  
„Aceasta a fost posibil şi prin votul, dar mai ales prin efortul susţinut şi convingător al parlamentarilor PSD în întrunirea din cadrul grupurilor PSD cu reprezentanţii Ministerului Pădurilor şi Apelor şi Regiei Naţionale a Pădurilor, cât şi în comisia de specialitate pentru obţinerea de avize şi raport de admitere a acestei iniţiative”, a mai spus Ioan Stan. El a arătat că votul final pentru acest proiect de lege va fi luni, în Senat, după care va ajunge la Camera Deputaţilor, care este cameră decizională. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatul a aprobat proiectul prin care parcul Şipote ar urma să treacă în administrarea CL Suceava.
 Vizualizări articol: 1422 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Senatul a aprobat proiectul prin care parcul Şipote ar urma să treacă în administrarea CL Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei