Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 dec 2017 - Anul XXII, nr. 281 (6697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ioan Balan: „Proiectul de buget pentru anul 2018 este unul anti-dezvoltare și pro-sărăcie”

Marţi, 12 Decembrie 2017 (08:51:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal Ioan Balan consideră că proiectul de buget pentru anul viitor este o bătaie de joc la adresa românilor. În opinia lui Ioan Balan, proiectul trebuie respins de parlamentari, iar premierul Mihai Tudose să-şi dea demisia pentru că nu respectă programul de guvernare.

„Voi vota împotriva proiectului de buget pentru anul 2018, deoarece este un buget slab, puternic dezechilibrat, anti-dezvoltare și pro-sărăcie, în care nu se regăsește nici una dintre măsurile cu care românii au fost înșelați de coaliția PSD-ALDE în campania electorală din anul 2016. <Economia României duduie>, însă peste 5 milioane de români se zbat în sărăcie, dintre care copiii și bătrânii sunt cel mai puternic afectați. În privința regiunilor sărace, nu s-a schimbat nimic: Moldova și Oltenia sunt tot primele, nu numai din România, ci din toată Uniunea Europeană”, a arătat deputatul liberal.

Ioan Balan a constatat un paradox dureros în această ecuaţie lipsită de logică. Pe de o parte, guvernanţii se laudă cu realizări măreţe, iar la polul opus populaţia atinge noi praguri de sărăcie.

„Paradoxal este faptul că, în România, Guvernul se laudă cu mari realizări, în vreme ce populația trăiește tot mai greu, mai ales ca urmare a creșterii prețurilor. Cine a pus umărul la creșterea prețurilor, prin majorarea absurdă a prețurilor la carburanți? Nu oare chiar domnul Tudose, deși știa că toate prețurile vor exploda? De parcă nu ar fi fost îndeajuns că Guvernul a luat atâtea măsuri greșite în anul 2017, PSD și ALDE nu se dezmint și au trimis Parlamentului un alt buget slab, cârpit în grabă, gândidu-se că mașinăria de vot, denumită pompos majoritate parlamentară, îl va adopta pe repede înainte, fără dezbateri, fără amendamente, pentru a se evita prea multe critici din partea noastră, a opoziției”, a opinat Ioan Balan.

După ce a studiat amănunţit proiectul de buget, deputatul liberal a ajuns la concluzia că acesta este „proba tuturor păcălelilor”, iar promisiunile din campania electorală s-au dovedit doar nişte minciuni.

„Unde sunt majorările de salarii promise medicilor și profesorilor de la 1 ianuarie 2018? Uite că nu mai sunt, pentru că PSD-ALDE ce dă cu o mână, ia cu două mâini, iar, prin transferul poverii fiscale în integralitate la angajați, această majorare a fost anulată. Unde e majorarea anuală, de la fiecare 1 ianuarie, a pensiilor, așa cum spune Legea nr. 263/2010 pe care PSD și ALDE nu mai vrea și nu mai poate să o respecte, pentru că nu mai are bani. Nici aceea nu este, pentru că doamna Olguța Vasilescu a amânat majorările de pensii până în luna iulie. Unde sunt tichetele, primele, plata orelor suplimentare, drepturile salariale câștigate de profesori în instanță? Nici pentru acestea nu mai sunt bani și, drept urmare, Guvernul Tudose le mai amână încă 3-4 ani. Unde sunt banii pentru construcția unei infrastructuri moderne de transport? Nu-i căutați pentru că nu sunt. O fi rămas domnul Dragnea fără carioci? Căci în campania electorală desena pe harta României mii de km de autostrăzi, inclusiv autostradă până la Alexandria. Anul acesta s-au inaugurat, deși nu s-au construit, doar 15 Km de autostradă! Da, 15 Km! Iar anul viitor e posibil să nu se demareze nimic!”, a spus Ioan Balan.

Acesta crede că şansele de a avea un drum rapid între Suceava şi Bucureşti sunt doar un vis frumos cu actualii guvernanţi la conducerea României, iar cel mai optimist scenariu arată un orizont de aşteptare de 25-30 de ani.

„Despre spitale sau școli, bătaia de joc va ajunge la apogeu 2018! Așadar, se taie bani exact de acolo de unde ar fi trebuit să se pună mai mulți, adică de la medicamente pentru unitățile sanitare, de la dotarea și reabilitarea spitalelor, de la investiții în infrastructura școlară. Bugetul din 2018 nu prevede nici tichete sociale pentru școlari și preșcolari și nici bani pentru contul educațional prevăzut de Legea educației. Orice om care ține la țara lui nu ar putea să voteze un asemenea buget de austeritate, în plină creștere economică. Tigrul Europei cu care se laudă Tudose e un tigru leșinat de foame”, a conchis deputatul PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Balan: „Proiectul de buget pentru anul 2018 este unul anti-dezvoltare și pro-sărăcie”.
 Vizualizări articol: 1047 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ioan Balan: „Proiectul de buget pentru anul 2018 este unul anti-dezvoltare și pro-sărăcie”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei