Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 nov 2017 - Anul XXII, nr. 272 (6688)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Stareţa de la Voroneţ, după medalierea de Preşedinţie: Biserica din Bucovina suferă pentru că fratele ei, Romsilva, „i-a scos ochiul”

Marţi, 28 Noiembrie 2017 (12:28:28)
Maica stareţă a Mănăstirii Voroneţ, stavrofora Margareta-Irina Pântescu, a fost decorată astăzi cu ordinul naţional „Pentru Merit” în grad de ofiţer conferit de Preşedinţia României. Ceremonia a avut loc în sala Bucovina a Consiliului Judeţean, maica stareţă primind ordinul de pa consilierul prezidenţial Sergiu Nistor. Acesta a precizat că este copleşit de bucurie şi responsabilitate pentru că are privilegiul să fie aproape de locul unde acum 99 de ani s-a consfinţit Unirea Bucovinei cu Ţara.Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat pe 11 octombrie a.c. decretul de decorare a maicii stavrofore Margareta-Irina Pântescu, stareţă a Mănăstirii Voroneţ.Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea şi smerenia puse, de-a lungul întregii sale vieţi, în slujba lui Dumnezeu şi a Bisericii Ortodoxe Române, contribuind la renaşterea vieţii monahale de la mănăstirea Voroneţ, precum şi la buna administrare şi promovare a acestui centru de spiritualitate românească, președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer Maicii Stavrofore Margareta-Irina Pântescu, stareţă a mănăstirii Voroneţ.Decorarea a fost făcută la propunerea secretarului de stat al Secretariatului de Stat pentru Culte. În cuvântul de mulţumire, maica stareţă de la Voroneţ a mulţumit pentru această distincţie, spunând că Ordinul „nu e numai pentru mine, ci pentru Biserica Ortodoxă Română din Bucovina”. Maica stareţă nu s-a ferit să critice demersurile Romsilva de a lua Bisericii din Bucovina pădurile cu care a fost împroprietărită. „Voi spune o parabolă. Se spune că la un moment dat la un spital de urgenţă a venit un om cu un ochi scos, iar când medicul l-a întrebat ce i s-a întâmplat, omul i-a pus că fratele lui i-a scos ochiul şi de asta durerea e mai mare. Aşa e şi Biserica Ortodoxă din Bucovina, suferă pentru că fratele ei, Romsilva, i-a scos ochiul şi caută să-i scoată şi al doilea ochi. Sunt oameni în spatele acestor demersuri, interese care lovesc în biserică, dar Dumnezeu ne va ajuta”, a spus stavrofora.Înmânarea ordinului din partea Preşedinţiei a avut loc de Ziua Bucovinei, la eveniment participând Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, şi preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, şi membri ai deliberativului judeţean.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stareţa de la Voroneţ, după medalierea de Preşedinţie: Biserica din Bucovina suferă pentru că fratele ei, Romsilva, „i-a scos ochiul”.
 Vizualizări articol: 4000 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Stareţa de la Voroneţ, după medalierea de Preşedinţie: Biserica din Bucovina suferă pentru că fratele ei, Romsilva, „i-a scos ochiul”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei