Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 nov 2017 - Anul XXII, nr. 253 (6669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sfinţire de nou altar la Parohia Straja II

Marţi, 7 Noiembrie 2017 (10:09:13)
Cel de-al doilea altar al bisericii de la parohia Straja II a fost sfinţit sâmbătă, 4 noiembrie 2017. Noul altar se află la demisolul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și a fost asemănat în cuvântul de învățătură rostit de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, cu un „paraclis mănăstiresc” ce are hramul Acoperământull Maicii Domnului. Acest Sfânt Altar a fost realizat din râvna și dragostea față de Biserică și de credincioși a părintelui paroh Constantin Oprea și cu sârguința oamenilor, cu scopul de se sluji în el în perioada friguroasă a anului, când în biserica de sus este mai rece. Momentul de mare sărbătoare pentru comunitate a debutat încă din ajunul sfințirii, când preoți și credincioși s-au întâlnit în duh de rugăciune în Sfânta Biserică la slujba Privegherii oficiată de un sobor de 6 preoți. Tot atunci s-a oficiat și slujba de Sfințire a Apei (Agheasma Mică) necesară a doua zi. Sâmbătă, în jurul orei nouă, în dangăt de clopote și cântări, ÎPS Pimen a fost întâmpinat cu tradiționala pâine și sare de către un grup de copii, îmbrăcați și ei în costum național. În continuare, cu binecuvântarea arhiereului, a început târnosirea Sfântului Altar de la demisolul bisericii. După această oficiere, toată suflarea s-a îndreptat sper altarul de vară din curtea bisericii spre a fi săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de un sobor impresionant de preoți și în cântări psaltice rostite de trei arhidiaconi ce se aflau la strană, alături de dascălul bisericii, apoi de copii și tineri. Părintele paroh, drd. Constantin Oprea, a fost hirotesit iconom stavrofor. După împărtășirea copiilor și binecuvântarea de la finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh a dat Slavă Lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru binecuvântările revărsate asupra tuturor, apoi a mulțumit celor prezenți, cler și popor, care au desăvârșit măreția momentului, oferind ca dar părintelui arhiepiscop o icoană a Acoperământului Maicii Domnului, al cărei hram este purtat de altarul nou sfințit. În continuare ÎPS Pimen, împreună cu ceilalți preoți, au oficiat slujba de pomenire a morților, binecuvântând mesele pline de jertfe aduse de credincioși pentru sufletele celor adormiți, în coșuri acoperite cu prosoape tradiționale. A fost, de asemenea, sfințită de către ÎPS Pimen și casa parohială, care a fost renovată tot cu truda și râvna părintelui paroh. La finalul evenimentului, credincioșii au avut prilejul să se închine în altarul nou sfințit, apoi au fost invitați să guste din bucatele pregătite de gospodinele din Straja.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfinţire de nou altar la Parohia Straja II.
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfinţire de nou altar la Parohia Straja II0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei