Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 sep 2017 - Anul XXII, nr. 218 (6634)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri de pregătire pentru sezonul rece a mijloacelor de încălzire a locuinţelor

Marţi, 26 Septembrie 2017 (12:21:26)
În primele opt luni ale acestui an, în aria de activitate a companiei Delgaz Grid au fost înregistrate 46 de victime urmare a intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, în creştere faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost înregistrate 36 de victime. Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente nedorite, Delgaz Grid vă recomandă câteva măsuri simple de pregătire pentru sezonul rece, când sunt folosite mijloacele de încălzire:•coşurile de fum să fie verificate şi curăţate în mod obligatoriu în această perioadă de către persoane sau firme autorizate, pentru a evita obturarea acestora; •să nu fie folosite aparate de gătit, aragazurile, pentru încălzirea locuinţei, aşa cum în mod greşit încă se obişnuieşte în multe dintre locuinţele din România;•aragazul să nu fie lăsat în funcţiune fără supraveghere;•să vă asiguraţi că aparatele de utilizare nu sunt defecte, plitele/sobele de teracotă să nu fie crăpate;•instalaţiile interioare să fie verificate, la termen, numai de către firme autorizate, astfel încât să vă asiguraţi de buna lor funcţionare; •să fie montate detectoare pentru semnalarea unor posibile scurgeri de gaz şi a prezenţei monoxidului de carbon în interiorul locuinței.În privinţa detectoarelor de gaz este bine să ştim că acestea sunt obligatorii pentru instalaţiile noi în care se montează aparate consumatoare de combustibili gazoşi, în încăperi care au ferestre cu geamuri cu grosime mai mare de 4 mm, sau care sunt din geam securizat sau termopan, însă este recomandabil ca acestea să fie montate şi în instalaţiile vechi. Arderea gazelor naturale produce monoxidul de carbon, un gaz greu de depistat, fiind inodor şi incolor. Intoxicaţia cu acesta poate fi fatală, mai ales dacă se produce în timpul nopţii, aşa cum s-a întâmplat în multe dintre cazurile înregistrate în primele opt luni ale acestui an, soldate cu numeroase victime, de la copii de câteva luni şi adolescenţi, până la adulţi sau persoane trecute de mult de prima tinereţe.”Avem fiecare dintre noi acasă copii, părinţi sau bunici, persoane dragi, şi ne dorim să îi ştim în siguranţă. Indiferent de vârstă, rănirea sau pierderea cuiva din familie este foarte greu de suportat de către cei apropiaţi. Timpul nu poate fi dat înapoi şi aceste pierderi nu mai pot fi recuperate niciodată, dar în schimb putem lua măsuri imediate prin care să evităm astfel de tragedii”, spune Radu Petre, directorul general adjunct al Delgaz Grid.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de pregătire pentru sezonul rece a mijloacelor de încălzire a locuinţelor.
 Vizualizări articol: 1398 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri de pregătire pentru sezonul rece a mijloacelor de încălzire a locuinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei