Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 aug 2017 - Anul XXII, nr. 177 (6593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curs de pictură bizantină pentru adulți, la Parohia „Învierea Domnului”

Luni, 7 August 2017 (13:29:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

În perioadă 31 iulie - 5 august, în Parohia „Învierea Domnului” Suceava, s-a desfășurat primul curs de pictură bizantină pentru adulți, dedicat anului omagial al cinstirii sfintelor icoane și al iconarului.

Cursul a fost susținut de pictorul iconograf și teologul Daniel Neculae, specialist cu o bogată experiență în domeniu, atât în țara cât și în străinătate. Au participat nouă persoane iubitoare de artă și tradiții bizantine, autentic ortodoxe, persoane care sunt pasionate de pictură de icoane. S-a folosit tehnică picturii pe blat de lemn, cu pigmenți și emulsie de ou. Orele de curs s-au desfășurat zilnic în perioadă menționată, în sală Paraclisului Centrului Social „Sfântul Ioan Rusul” din Parohia „Sfântă Înviere” Suceava, beneficiind de întreagă atenție și disponibilitate a gazdei. Toți participanții la curs și profesorul coordonator mulțumesc și pe această cale tuturor sucevenilor care au contribuit direct sau indirect prin sprijinul la activitățile care au făcut posibilă organizarea și desfășurarea acestui curs. Totodată, aceștia au mai arătat că Suceava este o gazdă primitoare, care știe să aprecieze și să conserve adevăratele valori și comori ortodoxe.

„De asemenea, se dorește și în viitor continuarea acestor sesiuni de promovare a artei bizantine prin pictură de icoane, motiv pentru care invităm pe toți cei interesați să ne trimită un mesaj de exprimare a interesului la adresă de mail: pictezicoane@gmail.com”, au transmis iconograful Daniel Neculae și echipa Atelier Bizantin. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curs de pictură bizantină pentru adulți, la Parohia „Învierea Domnului”.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Curs de pictură bizantină pentru adulți, la Parohia „Învierea Domnului”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei