Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 iun 2017 - Anul XXII, nr. 138 (6554)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Exerciţiu tactic - activarea Planului Roşu de intervenţie

Joi, 22 Iunie 2017 (19:11:35)
Pompierii militari suceveni au organizat joi un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema „Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse în urma unui incendiu la un tren Inter Regio, pe linia de cale ferată 511 Dărmăneşti - Dornişoara, în tunelul Mestecăniş, între localităţile Pojorâta şi Mestecăniş. Punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie. Căutarea şi salvarea persoanelor rătăcite în mediul montan şi stingerea unui incendiu la fond forestier”. Scenariul exerciţiului de joi, 22 iunie, la care au participat în total aproximativ 250 de cadre din toate instituţiile implicate, a presupus intervenţia în cazul producerii unui incendiu la un vagon al unui tren de persoane, aflat în tunelul Mestecăniş. Din cauza panicii create, călătorii au fost surprinşi de temperatura şi de fumul toxic ce se degaja în urma arderii, lucru care a dus la intoxicarea şi rănirea mai multor persoane. Din cei 20 de călători, s-a constatat că 12 dintre ei nu au reuşit să se salveze.Curenţii de aer din tunel, au favorizat dezvoltarea incendiului la întregul vagon. Scânteile purtate de curenţi spre exteriorul tunelului, au dus la aprinderea vegetaţiei uscate din zonă, pe o suprafaţă de aproximativ 3 hectare, din pădurea de la capătul tunelului dinspre Gara CFR Mestecăniş.8 călători care au reuşit să se evacueze prin partea opusă a tunelului s-au rătăcit în pădure, iar doi dintre aceştia au suferit fracturi ale membrelor, din cauza reliefului muntos accidentat.Dintre obiectivele propuse în cadrul pregătirii prin astfel de exerciţii de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, enumerăm: perfecţionarea deprinderilor participanţilor pentru organizarea, conducerea şi executarea intervenţiei operative în situaţii de urgenţă, precum şi verificarea modului de colaborare şi cooperare cu alte structuri cu funcţii de sprijin în gestionarea riscului la incendiu - Instituţia Prefectului, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Iacobeni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică, Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Centrul de Primire Urgenţe al Spitalului Municipal Vatra Dornei, Direcţia Silvică Suceava, Sucursala Regională de Transport Feroviar de Călători Iaşi, Sucursala Regională de Căi Ferate Iaşi, Inspectoratul General al Aviaţiei, Unitatea Militară Roşu-Vatra Dornei, Crucea Roşie-Filiala Suceava şi Serviciul Salvamont Vatra Dornei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiu tactic - activarea Planului Roşu de intervenţie.
 Vizualizări articol: 1905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiu tactic - activarea Planului Roşu de intervenţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei