Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 mai 2017 - Anul XXII, nr. 121 (6537)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor la comercializarea produselor textile

Marţi, 30 Mai 2017 (14:56:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat luna trecută 209 acţiuni de control în urma cărora a aplicat 62 de amenzi în valoare de 87.200 de lei şi 34 de avertismente, a informat şeful instituţiei, Vasile Latiş. Cele mai mari amenzi, în sumă de 23.800 de lei, au fost date pentru neregulile depistate la comercializarea produselor textile. ”S-au desfăşurat 33 de acţiuni de control, fiind aplicate 17 amenzi în valoare de 23.800 de lei şi patru avertismente. S-au oprit temporar de la comercializare produse în valoare de 17.786 de lei. Ca deficienţe constatate menţionăm: lipsă etichete umidorezistente, etichete netraduse în limba română, lipsa preţurilor”, a declarat Latiş. Altă tematică de control a vizat respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea produselor alimentare şi nealimentare din mediul rural. S-au efectuat 36 de acţiuni de control, fiind aplicate 13 amenzi în valoare de 15.800 de lei şi şase avertismente. Printre nereguli Latiş a menţionat lipsa preţurilor şi nerespectarea orarului de funcţionare. ”Luna trecută am mai desfăşurat o tematică de control privind modul de respectare a prevederilor legale, conformitatea şi modul de etichetare, prezentare şi comercializare a produselor alimentare specifice sărbătorilor pascale precum carne, ouă, produse de patiserie, ciocolată şi produse de cacao, băuturi (vin) şi a produselor nealimentare cum ar fi vopseaua de ouă. Au fost verificaţi 38 de agenţi economici, la 12 dintre aceştia constatându-se abateri. Au fost aplicate amenzi în valoare de 22.700 de lei şi s-au retras de la comercializare 452 de kilograme de produse în valoare de 4.460 de lei. Dintre abaterile constatate amintim neevidenţierea pe etichetă a alergenilor, condiţii de depozitare neconforme, neafişarea preţului produsului”, a mai spus Vasile Latiş.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor la comercializarea produselor textile.
 Vizualizări articol: 1904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amenzi aplicate de Protecţia Consumatorilor la comercializarea produselor textile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei