Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 mai 2017 - Anul XXII, nr. 105 (6521)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Emisiunea filatelică „Specii periclitate”

Vineri, 12 Mai 2017 (10:02:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După emisiunea de mărci poștale „Specii dispărute recent”, emisă la sfârșitul lunii aprilile, Romfilateliaa introdus în circulaţie, începând cu data de 11 mai a.c., o emisiune comună România - Administraţia Poştală a Organizației Națiunilor Unite (ONU), intitulată „Specii periclitate”.

Cele patru specii prezentate sunt incluse în sfera de protecţie a CITES - Convenţia privind comerţul internaţional cu specii sălbatice de faună şi floră pe cale de dispariţie.

Acvila de câmp(Aquila heliaca), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei, este o pasăre de pradă de talie mare, ce se înmulţeşte din Europa de centru şi de est până în Asia de vest şi centrală.

În România, cuiburile acestei specii au dispărut timp de 50 de ani, pentru a reapărea în 2016, în judeţul Arad.

Şoimul de iarnă(Falco columbarius), reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei, este cea mai mică specie de şoim din Europa şi din România.

În România, şoimul este oaspete în perioada de iarnă şi este un prădător agil care vânează păsări și rozătoare mici. Utilizarea anumitor pesticide între anii 1960 - 1970, a provocat o insuficienţă reproductivă.

Vidra(Lutra Lutra), ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei, trăieşte într-o mare varietate de habitate acvatice din zonele joase, până în zona montană. Este un mamifer carnivor, semi-acvatic, care se hrănește în principal cu peşti.

Morunul (Huso Huso), reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 16,00 lei, este o specie amenințată de pescuitul excesiv și de braconaj.

În România, morunul, care poartă denumirea și de belugă, poate fi întâlnit în Marea Neagră dar şi în întregul şenal navigabil al Dunării, şi - cu totul excepţional - în complexul lagunar Razelm-Sinoe, sau în cursurile inferioare ale râurilor mari.

Emisiunea filatelică „Specii periclitate” are un tiraj total de 73.616 timbre. Au fost emise și 100 de seturi FDC (trei plicuri diferite) echipate cu timbrele emisiunii, numerotate și obliterare cu ștampila „prima zi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea filatelică „Specii periclitate”.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Emisiunea filatelică „Specii periclitate”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei