Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 apr 2017 - Anul XXII, nr. 92 (6508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aproape 300 de şoferi testaţi cu aparatul etilotest în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere

Marţi, 25 Aprilie 2017 (12:32:33)

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii din cadrul birourilor şi formaţiunilor de profil din teritoriu, au acţionat în perioada 21-24 aprilie pe linia prevenirii şi combaterii conducerii de vehicule sub influenţa alcoolului.

În cadrul acţiunii au fost verificaţi cu aparatul etilotest 297 de conducători auto.

Au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.725 lei.

De asemenea, au fost constatate 12 infracţiuni.

Pentru abaterile constatate au fost reţinute 15 permise de conducere.

Vineri, la ora 17.47, pe DN 29, în localitatea Dumbrăveni a fost oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Salcea spre Botoşani cu viteza de 79 km/h în localitate.

Întrucât conducătorul auto, un bărbat de 43 de ani, din comuna Dumbrăveni, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

În aceeaşi zi, la ora 20.55, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit în trafic un autoturism care a fost înregistrat circulând pe strada Calea Transilvaniei cu viteza de 92 km/h, în interiorul localităţii.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 31 ani, localnic.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,56 mg/l.

A două zi, la ora 16:18, un echipaj de poliție din cadrul Serviciului Rutier Suceava a oprit în trafic autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din comuna Cacica. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, la ora 18.37, echipajul poliţiei rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc a oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Ion Creangă din localitate, condus de un tânăr de 20 ani, din comuna Fundu Moldovei, care a fost testat cu aparatul alcooltest stabilindu-se că avea o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,84 mg/l.          

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 00:35, un echipaj al Poliției Rutiere Suceava a oprit pentru control un autoturism care circula pe banda a doua de circulaţie din direcţia străzii Calea Obcinilor către strada Mărășești. În urma controlului efectuat, poliţiştii au constatat că conducătorul auto era un bărbat de 38 ani, din Mălini. Întrebat fiind dacă a consumat băuturi alcoolice, acesta a răspuns afirmativ. La spital a acceptat testarea alcoolscopică rezultând o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior susnumitul a refuzat să se supună prelevării probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în prezența personalului medical de gardă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei”.

Câteva ore mai târziu,patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control un autoturism care se deplasa sinuos pe DN 17A raza comunei Marginea, condus de un bărbat de 33 ani, din orașul Vicovu de Sus, acesta declarând că nu are asupra sa nici un document.

S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române, stabilindu-se că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, se precizează în comunicatul poliţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 300 de şoferi testaţi cu aparatul etilotest în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere.
 Vizualizări articol: 2413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 300 de şoferi testaţi cu aparatul etilotest în cadrul unei acţiuni a Poliţiei Rutiere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei