Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 feb 2017 - Anul XXII, nr. 30 (6446)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Prefectul le cere celor de la Apele Române să ia măsuri pentru a preveni producerea de noi inundaţii în bazinul Dornelor

Joi, 9 Februarie 2017 (11:49:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, le-a cerut printr-o adresă celor de la Administraţia Naţională „Apele Române” - Administraţia Bazinală de Apă Siret să dispună imediat măsurile necesare pentru evitarea producerii unor noi inundaţii în bazinul Dornelor. Harasim a arătat că intervenţiile specialiştilor de la ISU de la începutul acestei săptămâni pe tronsonul de la confluenţa râurilor Bistriţa şi Dorna nu au rezolvat problema, arătând că acolo există o acumulare de gheţuri de peste un kilometru lungime şi 3 metri grosime care ar putea crea probleme odată cu creşterea temperaturilor.

„Există un risc pentru perioada următoare pe tronsoanele râurilor Bistriţa şi Dorna pentru producerea unor inundaţii în situaţia creşterii temperaturilor. Din păcate toate detonările care s-au făcut în acea zonă nu au deblocat cursul râurilor. Cei de la ISU au consumat curca 200 de kilograme de material exploziv. Acest pod de gheaţă s-a aşezat pe albia râului şi nu poate fi dislocat pe cale naturală prin forţa apei întrucât debitele sunt scăzute. Administratorul cursurilor de apă, Compania Naţională Apele Române trebuie să găsească soluţii şi să gestioneze acel tronson aflat la confluenţa râurilor Bistriţa şi Dorna pentru ca atunci când vremea se încălzeşte, iar debitele apelor cresc să nu fie din nou inundaţii în zonă. Noi am făcut o adresă în acest sens celor de la Apele Române pe care i-am rugat să deblocheze albia în zona de risc. Vom face şi o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta soluţiile propuse”, a declarat Harasim.

Amintim că la finele săptămânii trecute mai multe gospodării din municipiul Vatra Dornei, cartierul Obor, mai exact 17 case şi 25 de curţi, au fost inundate în urma revărsării apelor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectul le cere celor de la Apele Române să ia măsuri pentru a preveni producerea de noi inundaţii în bazinul Dornelor.
 Vizualizări articol: 1714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Prefectul le cere celor de la Apele Române să ia măsuri pentru a preveni producerea de noi inundaţii în bazinul Dornelor3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei