Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 dec 2016 - Anul XXI, nr. 296 (6409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tânăr rănit, salvat din pădure după căutări la care au participat 36 de persoane

Miercuri, 21 Decembrie 2016 (13:20:41)

O femeie din orașul Frasin a reclamat marţi seară, la ora 20.35, că fiii săi au plecat dimineaţă în pădure pentru a strânge lemne și nu s-au întors.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a iniţiat acţiunea de salvare şi a coordonat intervenţia structurilor cu atribuţii în acest sens. Pentru găsirea celor două persoane au acţionat mai multe echipe de salvare, alcătuite din 10 jandarmi de la posturile montane din Gura Humorului și Frasin, 7 militari de la subunităţile ISU din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, 7 poliţişti de la Poliţia Oraşului Frasin, 2 pădurari şi 10 localnici.

Căutările au vizat o zonă extinsă, pe raza cantoanelor silvice Valea Seacă şi Bahnă, iar cele două persoane au fost găsite în jurul orei 23.30, în zona cunoscută sub denumirea de „Ascuţita la Zahăr”, în aria Cantonului Silvic Valea Seacă. Unul din fraţi, în vârstă de 23 de ani, era în stare de inconştienţă şi prezenta un traumatism cranian sever, iar celălalt, în vârstă de 21 de ani era conştient, fără să prezinte mărci traumatice.

În urma verificărilor, a rezultat faptul că, în jurul orei 12.30, cei doi au tăiat un arbore, care a căzut peste unul din fraţi, rănindu-l grav în zona capului.  Din acel moment, fratele său a avut grijă de el, a făcut focul pentru a se încălzi şi nu a plecat după ajutoare, în speranţa că vor fi găsiţi de cineva.

Din cauza drumului inaccesibil mijloacelor auto, după acordarea primului ajutor medical, pompierii militari au improvizat o targă şi au transportat victima, pe o distanţă de circa 5 kilometri, până în zona drumului forestier „Sălătruc”, de pe raza comunei Vama, de unde a fost preluat de o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportat la Centrul de Primire Urgenţe Gura Humorului. Cel de-al doilea tânăr a fost evaluat de către echipajul paramedicilor pompieri SMURD, ulterior acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr rănit, salvat din pădure după căutări la care au participat 36 de persoane.
 Vizualizări articol: 3956 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Tânăr rănit, salvat din pădure după căutări la care au participat 36 de persoane3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei