Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 dec 2016 - Anul XXI, nr. 295 (6408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şedinţă a Cenaclului literar „Floare de Colţ”, la Muzeul „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc

Marţi, 20 Decembrie 2016 (15:47:22)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La iniţiativa conducerii Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc, reprezentată de directorul interimar Cristian Mândrilă, instituţia a găzduit şedinţa Cenaclului literar „Floare de Colţ” al Fundaţiei Caritabile „Orizonturi” din oraş. Evenimentul a avut loc luni, 19 decembrie.

Preotul Gabriel Grosu, preşedintele fundaţiei, a deschis manifestarea, dând cuvântul membrilor cenaclului.

La rândul său, Ioan Grămadă, scriitor şi poet, a prezentat câteva date biografice din viaţa şi opera renumitului scriitor Vasile Andru, de la a cărui dispariţie se împlinesc 40 de zile, în memoria sa păstrându-se un moment de reculegere. Sora scriitorului, prof. Alina Andruhovici Filon, prezentă la eveniment, a expus câteva din operele regretatului scriitor.

Constantin Rusu Bucovineanu, cunoscut scriitor şi poet, a citit versuri dedicate Domnului Iisus Hristos şi Fecioarei Maria, iar prof. Traian Nistiriuc, autor a trei volume de poezii, a recitat câteva poezii închinate dragostei şi frumuseţilor naturii.

Autoarea Aurora Sârbu a recitat câteva poezii de o mare sensibilitate sufletească, iar muzeograful Ioan Gramadă, scriitor şi poet, a prezentat o compoziţie proprie, „Gânduri de sărbători” şi poemul „Vin sărbătorile”. Simion Tudurean, ajuns la venerabilă vârsta de 87 de ani, autor de pamflete, versuri de satiră şi umor, a avut o intervenţie în cadrul şedinţei de luni.

În încheiere, părintele Gabriel Grosu a apreciat atmosfera deosebită şi calitatea discursurilor.

La rândul său, directorul instituţiei gazdă, Cristian Mândrilă, s-a arătat impresionat de prezentările invitaţilor, lansând o nouă invitaţie celor de la Cenaclul literar „Floare de Colţ”. 

Fundaţia „Orizonturi” este o organizaţie cu caracter neguvernamental şi fără scop lucrativ sau patrimonial, care activează în domeniul sănătăţii mintale începând din anul 1995.

Activităţile desfăşurate încurajează utilizatorii serviciilor de sănătate mintală să recâştige încrederea în forţele proprii, să capete abilităţi şi priceperi care să le permită o viată independentă şi activă în comunitatea în care trăiesc. În acest sens Cenaclul „Floare de Colţ”, având în componenţa sa 12 membri, scriitori, poeţi, umorişti, solişti vocali, oferă de două ori pe lună reprize de versuri sau proză, creaţii de satiră, umor şi romanţe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şedinţă a Cenaclului literar „Floare de Colţ”, la Muzeul „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şedinţă a Cenaclului literar „Floare de Colţ”, la Muzeul „Arta Lemnului” Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei