Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 5 dec 2016 - Anul XXI, nr. 282 (6395)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Marché de Noël”, la Biroul Francez

Luni, 5 Decembrie 2016 (12:01:47)

„Marché de Noël” este numele activităţii care va avea loc miercuri, 7 decembrie, începând cu ora 17:00, la Biroul Francez din cadrul Casei Prieteniei din Suceava. Acest eveniment, deja tradițional pentru finalul de an, este realizat în colaborare cu Biroul parlamentar al deputatului Sanda-Maria Ardeleanu, în cadrul unui parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, reprezentat de Constantin Tiron, inspector de limbi moderne, sub patronajul Consiliului Județean Suceava.

Elevii celor trei colegii partenere, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava, coordonați de profesorii Aura Mihoc, Cristina Cojocar, Bianca Gvinda, Nastia Ungureanu, Cristian Mihoc, Mihaela Șerban, Loredana Gașpar, organizează „ Marché de Noël ”, un eveniment cu o puternică dimensiune socială. Elevii vor susține un recital de colinde în limba franceză și își vor prezenta expoziția de obiecte decorative dedicată sărbătorilor de iarnă care cuprinde felicitări, globuri, diverse ornamente dar și prăjituri specifice Crăciunului.

Prin această activitate, organizatorii îți propun să faciliteze accesul copiilor proveniți din medii defavorizate la activități culturale francofone. Totodată, produsele expuse de elevi vor putea fi achiziționate și suma astfel obținută va fi donată copiilor din cadrul Centrului Social „Sf. Vineri” din municipiul Suceava.

La evenimentul  francofon tradiţional de Crăciun la Suceava vor participa anul acesta: Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Francez din România, Vincent Lorenzini, directorul Institutului Francez din Iaşi, Excelenţa Sa Radu Grădinaru, consul onorific în cadrul Agenţiei consulare a Franţei la Iaşi, Aurélien Amigues, lector francez, responsabil misiune pentru cooperarea educativă pe regiunea Moldovei, Benoît Gustot, lector de franceză la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Marché de Noël”, la Biroul Francez.
 Vizualizări articol: 1578 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Marché de Noël”, la Biroul Francez0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sarmale cu orez şi hrişcă (de post) Pentru aceia dintre noi care consideră cam fad gustul sărmăluţelor de post, această combinaţie va aduce un plus de aromă interesantă, cu tentă de nucă sau de carne. Aceste sărmăluţe sunt foarte săţioase şi, spre deosebire de cele obişnuite, nu... Citeşte