Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 nov 2016 - Anul XXI, nr. 281 (6394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Peste 40 de cerşetori au fost amendaţi în municipiul Suceava

Duminică, 4 Decembrie 2016 (10:43:28)
În minivacanţa de 1 Decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au acţionat pe raza municipiului, în zona bisericilor, supermarketurilor, pieţelor şi a altor locuri aglomerate în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de cerşetorie, precum şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în aceste zone şi a prevenirii şi combaterii altor fapte antisociale.Având în vedere zilele libere, dar şi spiritul sărbătorilor care începe să se simtă tot mai mult, poliţiştii au previzionat cei ce apelează la mila sucevenilor vor fi în număr tot mai sporit pe străzi şi în zona hipermarketurilor. La acţiune au participat 21 agenţi şi ofiţeri de poliţie, cu 7 autoturisme din dotarea unităţii.Au fost depistate şi legitimate 43 persoane care apelau la mila publicului şi au fost aplicate 25 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.450 lei. Au fost legitimate alte peste 100 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în anumite medii sau locuri, 20 dintre acestea fiind atenţionate cu privire la respectarea normelor de convieţuire socială. Cele 43 de persoane care cerşeau au fost introduse în bazele de date ale poliţiei şi atenţionate cu privire la riscurile la care se expun şi, totodată, cu privire la consecinţele în plan juridic şi personal generate de nerespectarea legii. De asemenea, persoanele care au fost surprinse oferind bani cerşetorilor au fost consiliate, arătându-se că în acest mod nu se stimulează decât un flagel social, iar gestul respectiv nu are o finalitate în ceea ce priveşte evoluţia unei comunităţi sigure şi civilizate.În cadrul acţiunii a fost întocmit un dosar penal pentru ,,Folosirea unui minor în scop de cerşetorie”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215 din noul Cod Penal. Dosarul a fost întocmit pe numele unei femei din comuna Şcheia care a fost surprinsă de către poliţişti expunându-şi propriul copil şi practicând cerşetoria în intersecţia de la periferia municipiului Suceava – ieşirea către municipiul Rădăuţi. Reamintim astfel că fapta majorului care, având capacitatea de a munci, apelează în mod repetat la mila publicului, cerând ajutor material, folosindu-se în acest scop de prezenţa unui minor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.„În perioada următoare vor continua astfel de activităţi în vederea descurajării persoanelor care tind să comită frecvent asemenea fapte. Poliţiştii fac încă o dată apel către cetăţeni să nu încurajeze cerşetoria oferind sume de bani persoanelor care apelează la mila publicului, gestul umanitar ajungând de multe ori în mâinile unor persoane care nu fac decât să exploateze fiinţe fără ajutor”, se precizează în comunicatul poliţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 40 de cerşetori au fost amendaţi în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 2849 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 40 de cerşetori au fost amendaţi în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei