Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 26 nov 2016 - Anul XXI, nr. 278 (6391)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 400 de amenzi pentru depăşirea vitezei egale, în weekend

Duminică, 27 Noiembrie 2016 (13:31:06)

În acest weekend peste 200 de poliţişti au acţionat pe drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Acţiunile au vizat, în principal, depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză, viteza excesivă fiind în continuarea una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave.

Toate autospecialele de poliţie rutieră echipate cu aparate radar au fost angrenate în acţiune. De asemenea aparatul radar laser TrueCam a fost utilizat pe DN 17 şi DN 2.

Pentru creşterea eficienţei acţiunilor echipajele rutiere au fost direcţionate către zonele şi arterele cu risc rutier, fiind aplicate sute de sancţiuni contravenţionale.

Au fost depistaţi 50 de şoferi care au încălcat regimul legal de viteză circulând cu o viteză cuprinsă între 20 şi 50 km/h peste limita legală pe segmentul de drum respectiv.

Unii şoferi nu au conştientizat faptele comise nici atunci când au fost identificaţi şi opriţi de poliţişti, încercând să se sustragă răspunderii, fiind necesară inclusiv urmărirea şi imobilizarea acestora. 

În cadrul acţiunii au fost controlate 701 vehicule.

Au fost aplicate 402 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere.

Un tânăr în vârsta de 26 ani a fost înregistrat vineri de aparatul radar în timp ce se deplasa cu viteza de 121 km/h pe DN2, în localitatea Grăniceşti. S-a procedat la suspendarea permisului de conducere şi la sancţionarea contravenţională a tânărului.

De asemenea, un bărbat de 36 de ani a fost surprins de aparatul radar TrueCam circulând cu o viteză de 122 km/h pe un segment de drum din localitate unde limitat legală de viteză era de 60 km/h.

Sâmbătă, la ora 14.23, un echipaj de poliție rutieră din cadrul Poliției orașului Siret, aflat în serviciu pe DN2 cu autospeciala de poliție, au depistat un autoturism înmatriculat în străinătate, în timp ce se deplasa din direcția Suceava-Siret cu viteza de 142 km/h.

Polițiștii au procedat la urmărirea acestuia, folosind semnalele acustice şi luminoase, autoturismul în cauză fiind ajuns în momentul în care acesta s-a așezat pe una din benzile de trecere a punctului de trecere a frontierei Siret - Porubne.

Agentul de poliţie rutieră s-a deplasat la conducătorul autoturismului şi după ce și-a declinat calitatea, i-a comunicam motivul legitimării, solicitându-i documentele sale și ale autoturismului pe care îl conduce.

Șoferul autoturismului a refuzat să înmâneze documentele, după care a intenționat să se deplaseze în continuare cu autoturismul pe care îl conducea.

Având în vedere acest lucru, polițistul a procedat la oprirea autoturismului, în sensul că a oprit motorul și a scos cheile din contactul mașinii, fiind necesară scoaterea şoferului din vehicul prin utilizarea forţei.

Ulterior, şoferul autoturismului a înmânat documentele polițistului rutier, fiind condus la sediul poliției, unde a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.650 lei pentru cele două contravenţii săvârşite, respectiv, depășirea vitezei legale și refuzul de a prezenta documentele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de amenzi pentru depăşirea vitezei egale, în weekend.
 Vizualizări articol: 2441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Peste 400 de amenzi pentru depăşirea vitezei egale, în weekend1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei