Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 sep 2016 - Anul XXI, nr. 216 (6329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Profesor reţinut 24 de ore pentru trafic de influenţă

Joi, 15 Septembrie 2016 (16:38:03)
Un profesor acuzat de trafic de influenţă, după ce a luat bani pentru a ajuta o tânără să treacă proba de matematică de la bacalaureat, a fost reţinut joi, 15 septembrie, pentru 24 de ore.Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în prima jumătate a lunii august 2016, profesorul Victor Jucan a fost contactat de o absolventă de liceu care nu promovase anterior toate probele de la examenul de bacalaureat şi care i-a solicitat să o ajute pentru a obţine diploma de bacalaureat, absolventa intenţionând să se înscrie la examenul de bacalaureat în sesiunea august – septembrie 2016. Profesorul a fost de acord, lăsând-o pe tânără să creadă că are influenţă asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat. El i-a pretins respectivei absolvente suma de 600 euro, promiţându-i că îi va asigura promovarea la proba de matematică a examenului de bacalaureat, probă pe care absolventa urma să o susţină. Anterior susţinerii examenului de bacalaureat, Jucan a primit de la absolventă 600 euro, în două tranşe, pentru ca bărbatul să-şi exercite influenţa asupra comisiei de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat, pentru a-i asigura tinerei promovarea probei de matematică. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.Cauza este instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesor reţinut 24 de ore pentru trafic de influenţă.
 Vizualizări articol: 5184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Profesor reţinut 24 de ore pentru trafic de influenţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei