Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 23 aug 2016 - Anul XXI, nr. 196 (6309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

500 de şoferi verificaţi cu alcooltestul în patru zile

Marţi, 23 August 2016 (11:34:28)

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au desfăşurat în perioada 18-21 august acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

În cadrul acţiunii au fost verificate cu aparatul etilotest aproape 500 de persoane, fiind identificaţi mai mulţi şoferi băuţi. În funcţie de valoarea alcoolemiei constatate, în 7 cazuri au fost întocmite şi dosare de cercetare penală.

În total, au fost constatate 16 infracţiuni, din care 7 pentru alcoolemie și 9 alte cauze.

De asemenea, au fost aplicate 224 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 108.145 lei.

În cadrul acţiunii au fost reţinute 23 de permise de conducere.

Un tânăr de 24 de ani a fost oprit de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Udești, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere, iar autovehiculul pe care-l conduce nu este înmatriculat.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool se diminuează coordonarea motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia,         percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.
Tinerii şoferi băutori sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ, dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 500 de şoferi verificaţi cu alcooltestul în patru zile.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
500 de şoferi verificaţi cu alcooltestul în patru zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ardei pentru umplut conservați cu aspirină Dacă suntem mari amatori de ardei umpluți și dacă nu vrem să renunțăm nici iarna la acest preprat, o alternativă la ardeii scumpi și nu prea gustoși care se găsesc iarna la supermarket este această variantă de conservare. Ardeii astfel păstrați au... Citeşte