Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un poliţist de frontieră şi un vameş, trimişi în judecată pentru luare de mită

Vineri, 5 Februarie 2016 (14:16:20)
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată un poliţist de frontieră şi un vameş, în legătură cu săvârșirea unor infracțiuni de corupție.George Ioan Călinescu, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară şi şef tură de Serviciu la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret la data săvârșirii faptelor, a fost trimis în judecată pentru luare de mită în formă continuată (3 acte materiale) şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în formă continuată (4 acte materiale).Dumitru Nicolaică, în calitate de lucrător vamal în cadrul Biroului Vamal Siret la data săvârșirii faptelor, a fost trimis în judecată luare de mită.În rechizitoriul întocmit, procurorul a reținut că George Ioan Călinescu, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară şi şef tură de Serviciu la Sectorul Poliţiei de Frontieră Siret, a pretins şi primit bani, în repetate rânduri, în scop de „protecţie” de la mai mulţi cetăţeni care au tranzitat prin PTF Siret cu bunuri accizabile.Dumitru Nicolaică este acuzat că „fiind de serviciu în cadrul Biroului Vamal Siret, a primit de la martorul B.T. o sacoşă cu produse alimentare pentru a –i permite acesteia trecerea prin punctul vamal cu bunuri accizabile fară a se dispune măsuri legale faţă de aceasta, respectiv de a fi controlată și eventual sancționată în ipoteza în care depășește cantitatea de bunuri accizabile admisă”.Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații. „Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se precizează în comunicatul DNA Suceava.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un poliţist de frontieră şi un vameş, trimişi în judecată pentru luare de mită.
 Vizualizări articol: 2274 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un poliţist de frontieră şi un vameş, trimişi în judecată pentru luare de mită5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte