Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 28 aug 2015 - Anul XX, nr. 199 (6011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şcoli nepregătite pentru începutul de an şcolar

Vineri, 28 August 2015 (15:56:51)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Zeci de şcoli din judeţ nu sunt pregătite să-şi întâmpine elevii, în noul an şcolar, în condiţii optime. Cel puţin aceasta este una dintre concluziile raportului prezentat de inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr, vineri, la Prefectura Suceava. Acesta a expus o serie de probleme cu care se confruntă unităţile de învăţământ la începutul anului școlar, menţionând că în judeţ sunt o serie de unităţi unde au fost demarate lucrări de investiţii care nu au putut fi finalizate: şcolile gimnaziale “George Tofan” Bilca, Nr. 1 Gura Humorului, Plopi – Bogdănești, „Ioan Băncescu” Adâncata, Cotârgași, Sasca Mare, „Dimitrie Onciul” Straja, “Dimitrie Vatamaniuc” Sucevița, Gemenea, grădiniţele „Bamby” Vatra Dornei, Nr. 2 și 3 Gulia şi Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea. La şcoala “Luca Arbure” din Arbore, la Gulia şi Hânțești este nevoie de montarea unor centrale termice, în timp ce unităţile gimnaziale din Fundu Moldovei, Moara Nică, Frumosu, Bucșoaia şi Ostra sunt nevoite să folosească microbuze școlare nesigure, ce se află într-o stare precară de funcţionare. Gheorghe Lazăr a mai atras atenţia asupra situaţiei de la Păltinoasa, unde şcoala funcționează de 9 ani într-un modul cu 5 săli de clasă, în timp ce clădirea nouă a școlii nu poate fi folosită din cauza unor probleme de ordin juridic cu firma constructoare. Totodată, Seminarul Teologic ”Mitropolitul Dosoftei” nu are spațiu propriu de funcționare, clădirea iniţială fiind distrusă în incendiul din 8 ianuarie 2015, iar la Colegiul ”Andronic Motrescu” Rădăuți, acoperișul internatului a fost distrus de o furtună în luna iulie 2015.De asemenea, unități din comuna Izvoarele Sucevei (şcolile primare Buc, Ploscii, Brodina Salaș, Cununa) funcționează în spații închiriate. Pentru numeroase şcoli nu s-au identificat fonduri pentru reabilitarea spațiilor de învăţământ şi pentru construirea grupurilor sanitar în incinta unităţii, situaţii întâlnite la GPN și Școala Primară Boureni, Școala Gimnazială Dornești, Școala Gimnazială Bucșoaia, Școala Gimnazială Ostra, școlile din comunele Dărmănești, Mușenița, Mitocu Dragomirnei, Slatina, Todirești, Vadu Moldovei. De partea cealaltă, Școala Gimnazială ”Bogdan Vodă” Câmpulung, GPP „Albă ca Zăpada” Vatra Dornei şi GPP „Scufița Roșie” Vatra Dornei se confruntă cu personal de întreținere insuficient.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoli nepregătite pentru începutul de an şcolar.
 Vizualizări articol: 1414 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoli nepregătite pentru începutul de an şcolar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei