Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 aug 2014 - Anul XIX, nr. 178 (5687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

90 de furturi din locuinţe lăsate cu uşile descuiate, în primele 6 luni ale anului

Luni, 4 August 2014 (14:51:39)
În primele 6 luni ale anului 2014, furturile sesizate la nivelul județului Suceava, totalizează 2.206 fapte. Dintre acestea, un sfert, adică 538, sunt furturi din locuinţă. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut se remarcă o scădere a acestor fapte cu 76 de furturi.Totuşi, îngrijorător este faptul că aproape 20% dintre furturile din locuinţă se datorează uşilor neasigurate, ferestrelor lăsate deschise, cheilor lăsate sub preş sau în alte locaţii improprii. Deşi poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia cu privire la reguli preventive minime ce trebuie respectate, 90 de furturi datorate neasigurării uşilor au fost sesizate în primul semestru al anului. În ultimele 24 de ore poliţiştii au sesizaţi cu privire la alte două furturi, în ambele cazuri neglijenţa şi superficialitatea proprietarilor înlesnind activitatea infracţională a hoţilor. Duminică, la ora 12.00, Poliţia municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de un localnic de 29 ani despre faptul că în perioada 25 iulie-3 august persoane necunoscute au pătruns în apartamentul în care locuieşte fără forme legale, prin geamul de la baie lăsat deschis, iar din interior au sustras suma de 5.000 lei.Tot duminică, la ora 20.08, Secția de poliție Burdujeni a fost sesizată de un bărbat de 37 ani, din localitate, despre faptul că în perioada 1-3 august persoane necunoscute i-au tăiat și sustras instalaţia electrică din locuința proprietate aflată în construcție, situată în cartierul Burdujeni, prejudiciul fiind de circa 3.000 lei. Locuinţa nu este asigurată cu sisteme de securitate şi nu prezintă nici alte elemente de siguranţă.În ambele cauze cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.„Având în vedere necesitatea responsabilizării cetăţenilor cu privire la modul de asigurare a locuinţelor, în perioada 1 – 3 august, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au intensificat activităţile preventive, fiind desfăşurate acţiuni în zona Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Rădăuţi şi Suceava. Activităţile au fost realizate în cadrul campaniei , fiind distribuite peste 1.000 de materiale informative şi fiind purtate discuţii cu cetăţenii în vederea adoptării unui comportament antivictimal”, se precizează în comunicatul poliţiei.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 90 de furturi din locuinţe lăsate cu uşile descuiate, în primele 6 luni ale anului.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
90 de furturi din locuinţe lăsate cu uşile descuiate, în primele 6 luni ale anului5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei