Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 mar 2014 - Anul XIX, nr. 60 (5569)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 400 de persoane au intervenit sâmbătă pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată

Duminică, 16 Martie 2014 (12:07:08)

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au intervenit sâmbătă la opt incendii de vegetaţie uscată. În urma acestor incendii, majoritatea izbucnite din cauza folosirii focului deschis, cu scopul igienizării terenurilor, au fost afectate mai bine de 17 hectare de teren şi 2.000 de puieţi de răşinoase. Au fost puse în pericol gospodării, fonduri forestiere şi chiar vieţi omeneşti. Pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor au intervenit peste 400 de persoane - pompieri militari, pădurari, poliţişti, jandarmi şi voluntari, cu zeci de autospeciale, maşini de teren şi utilaje. Acolo unde va fi cazul, responsabilii pentru producerea acestor incendii, fără respectarea măsurilor specifice de prevenire a incendiilor, vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională, potrivit legilor în vigoare.

Primul incendiu, anunţat la ora 11.42, a izbucnit la o gospodărie din cartierul siretean Mănăstioara, în urma arderii resturilor vegetale pentru curăţenia de primăvară. Flăcările au fost favorizate de vântul puternic şi s-au propagat la un depozit de strujeni, din care au ars aproximativ 1.500 de kilograme.

20 de minute mai târziu a fost anunţat un incendiu în comuna Brodina, pe o pajişte ce aparţine lui Petru Z., unde a ars vegetaţia uscată pe o suprafaţă de aproximativ 0,4 hectare.

Unul dintre cele mai puternice incendii de sâmbătă a fost cel de la Voitinel, care a afectat 2 ha de litieră de pădure, pe care se aflau 2.000 de puieţi de răşinoase.

Flăcările au mistuit şi vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de aproximativ 0,8 hectare, în oraşul Solca, în zona cunoscută sub numele „Trei Iazuri”.

La ora15:24 a fost anunţat un incendiu la fond forestier în satul Siliştea, oraşul Liteni. Aici au ars resturi de exploatare forestieră şi litieră de molid, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare.

La intrare în oraşul Gura Humorului, au ars aproximativ trei hectare de vegetaţie uscată, de pe o pajişte ce aparţine unor cetăţeni din localitate, iar în satul Slătioara, pe o pajişte ce aparţine Consiliului Local Râşca, a ars vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de un hectar.

Sâmbătă seara, la ora20:15, a fost anunţat un incendiu la o livadă în municipiul Fălticeni.

În urma arderii vegetaţiei uscate dintr-o livadă ce aparţine unei societăţi comerciale, flăcările s-au extins şi au ars aproximativ trei tone de deşeuri lemnoase.

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 400 de persoane au intervenit sâmbătă pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată.
 Vizualizări articol: 2028 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Peste 400 de persoane au intervenit sâmbătă pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie uscată3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat, nu-i destul ca ne jefuiesc strinii! trimis de
(16 mar 2014, 09:38:02
Dar cu strainii care ,,investesc” si ne jefuesc!
Investitorii de peste hotare sunt interesati atat de mult de padurile si pamninturile manoase romanesti, incat si-au infiintat chiar si o asociatie.

In ultimii ani, investitori austrieci, germani si finlandezi au investit sute de milioane de euro in achizitia de suprafete impadurite de aici. Interesul strainilor este strans legat de pretul cu care se vand padurile.

Daca in Austria, spre exemplu, un hectar de padure se vinde, in medie, cu 10.000 de euro, in Romania costa de zece ori mai putin, respectiv 1.000 de euro.

Un fond de investitii german, de exemplu, a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a achizitiona mai mult de 10.000 de hectare de padure. Un alt fond, austriac, care opereaza mai multe firme de prelucrare a lemnului a achizitionat, in paralel, mai mult de 11.000 de hectare.

Cel mai bun exemplu il reprezinta, insa, universitatea americana Harvard, care detine, in zona Vrancea, peste 35.000 de hectare de padure.

De ce ungurii pot si noi nu? De ce noi nu reusim sa avem grija de resursele tarii!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei