Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 283 (5490)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Peste 4.000 de profesori suceveni vor să intre în grevă

Miercuri, 4 Decembrie 2013 (16:47:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alianța Sindicatelor din Învăţământ Suceava a organizat un referendum în rândul membrilor săi cu privire la declanșarea grevei generale.

După centralizarea opțiunilor, situația finală arată astfel: din numărul total de respondenţi – 7.988, 4.134 (51,75%) au optat pentru declanşarea grevei generale, iar 3.854 (48,25%) au bifat că nu doresc să participe la acest gen de manifestări.

Potrivit liderului Alianței Sindicatelor din Învăţământ Suceava, prof. Giani Leonte, „așteptăm centralizarea efectuată de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) la nivel național și vom vedea dacă, începând din 9 decembrie, vom intra în grevă generală”.

Acesta a mai specificat că numărul mare al opțiunilor „Nu” se datorează specificațiilor legislație în vigoare, care suspendă, pe perioada grevei, contractul individual de muncă și toate drepturile de natură salarială și asigurări sociale. În plus, pe perioada grevei, angajații nu beneficiază de sporul de vechime, iar în aceste condiții personalul care are o vechime neîntreruptă în învățământ de până la 10 ani va trebui să aștepte încă 10 ani pentru a beneficia de sporul de fidelitate, de 10%. Legea dialogului social nr. 62/2011 stipulează expres faptul că, pe perioada grevei, se menţin doar drepturile de asigurări de sănătate.

„Dacă greva generală nu se va declanșa, lucru foarte probabil, Colegiul Național al Liderilor FSLI se va întruni miercuri, 11 decembrie, și va analiza rezultatele referendumului. Vom continua să consultăm membrii de sindicat pentru a stabili alte forme de protest ulterioare”, a mai specificat Leonte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4.000 de profesori suceveni vor să intre în grevă.
 Vizualizări articol: 1678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 4.000 de profesori suceveni vor să intre în grevă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei