Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 227 (5434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tânăr din Călăraşi, reţinut de poliţişti pentru înşelarea cu peste 36.000 de lei a unui sucevean

Luni, 30 Septembrie 2013 (12:06:41)

Un tânăr din judeţul Călăraşi a fost reţinut pentru 24 de ore şi băgat în arestul IPJ Suceava, el fiind acuzat că în luna iunie a înşelat pe internet un bărbat din comuna suceveană Satu Mare, acesta din urmă virând într-un cont peste 36.000 de leiîn schimbul unor produse agricole.

Duminică, în baza autorizațiilor obținute de la instanță, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în cooperare cu polițiști din județele Bacău și Călărași, au efectuat două percheziții în municipiul Călărași la domiciliile lui Manole P., de 29 ani, și al prietenei acestuia, Ioana Z., primul cercetat într-un dosar pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune.

Astfel, în cursul lunii iunie 2013, Andrei C., de 29 ani, din comuna Satu Mare, judeţul Suceava, a fost indus în eroare de Manole P., care prezentându-se ca reprezentant al unei firme din Giurgiu l-a determinat prin intermediul unor anunţuri publicitare postate pe site-uri de internet să efectueze pe 25 iunie un virament bancar în valoare de 36.750 lei în schimbul unor produse agricole comercializate de firma din Giurgiu, titularul contului bancar fiind un tânăr de 22 ani, din municipiul Buzău.

Pentru a o induce în eroare pe partea vătămată, autorul faptei s-a folosit de mai multe înscrisuri sub semnătură privată, precum facturi şi contract de vânzare cumpărare pe care au fost aplicate ştampile în fals ale firmei din Giurgiu şi au fost folosite date de identificare false, care au fost expediate părţii vătămate prin e-mail.

Coroborând probele obţinute de poliţiști, s-a reuşit identificarea autorului retragerilor numerar în persoana lui Manole P., cunoscut cu preocupări infracţionale în sfera criminalităţii informatice şi fraude cu instrumente de plată electronică.

De asemenea, s-a mai stabilit faptul că documentele de identitate falsificate folosite la diferite intervale de timp la deschiderea relaţiilor bancare au fost utilizate de Manole P., fiind aplicată pe acestea fotografia sa.

Tânărul a fost identificat şi în alte cauze de înşelăciune prin internet, aflate în lucru la alte inspectorate de poliție județene.  Cu această ocazie a fost probată și activitatea infracțională a lui Alexandru M., de 22 ani, din municipiul Buzău, care i-a vândut un card bancar lui Manole P. cu suma de 50 de lei.

„Față de cei doi a fost începută urmărirea penalăsub aspectul săvârşirii infracţiunilor deînşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, ale infracţiunii de uz de fals în formă continuată şi ale infracţiunii de fals privind identitatea în formă continuată”, se precizează în comunicatul poliţiei.

Față de Manole P. a fost emisă ordonanţă de reținere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă. El a fost introdus în arestul IPJ Suceava.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânăr din Călăraşi, reţinut de poliţişti pentru înşelarea cu peste 36.000 de lei a unui sucevean.
 Vizualizări articol: 1302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tânăr din Călăraşi, reţinut de poliţişti pentru înşelarea cu peste 36.000 de lei a unui sucevean5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei