Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 158 (5365)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Profesorul diacon Orest Bucevschi, comemorat la Păltinoasa

Joi, 11 Iulie 2013 (13:32:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biserica Sf. Nicolae din localitatea Păltinoasa va fi comemorat, duminică, 14 iulie, în jurul amiezii, după Sfânta Liturghie, profesorul diacon Orest Bucevschi (14 iulie 1897 - 6 mai 1992) la împlinirea a 116 ani de la naştere. Este pentru al doilea an consecutiv când va fi cinstită memoria acestui fiul al satului Păltinoasa, doctor în Teologie şi licenţiat în limbi clasice la Universitatea din Cernăuţi, personalitate de seamă a Bucovinei, vicepreşedinte al Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română din Cernăuţi şi membru fondator al Reuniunii muzical-dramatice „Ciprian Porumbescu” Suceava. După cum ne-a spus unul dintre organizatorii evenimentului, Alexandru Rotaru, fiu al satului, alături de preotul paroh Florin Aldea, la comemorarea profesorului Orest Bucevschi sunt invitate oficialităţi locale, dar şi două venerabile cadre didactice pensionare, profesoara Cornelia Pohoaţă, în vârstă de 92 de ani, şi învăţătoarea Elvira Obadă, în vârstă de 80 de ani. Nu vor lipsi de la eveniment directoarea Şcolii Gimnaziale din Păltinoasa, Silvia Adomniţei, precum şi alte cadre didactice, oameni de cultură din zonă, dar şi elevi şi studenţi din localitate.

„Cu ocazia acestui eveniment, o să propunem ca Şcoala Gimnazială din Păltinoasa să poarte numele Orest Bucevschi. Putem aminti că tatăl lui Orest Bucevschi, Samuil Bucevschi, a fost primul director al şcolii din Păltinoasa, în 1890”, a completat Alexandru Rotaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul diacon Orest Bucevschi, comemorat la Păltinoasa.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Profesorul diacon Orest Bucevschi, comemorat la Păltinoasa5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei