Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 151 (5358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Plângeri

Operatorii de telefonie mobilă, marele „of” al sucevenilor

Miercuri, 3 Iulie 2013 (13:52:54)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna iunie a acestui an, 98 de suceveni s-au adresat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) pentru a depune plângere. Marea majoritate a reclamaţiilor i-au vizat pe operatorii de telefonie mobilă, sucevenii contestând, în special, refuzul operatorilor economici de a da curs solicitărilor de reziliere a contractelor.

Potrivit lui Vasile Latiş, comisar şef adjunct al CJPC Suceava, „în cursul lunii iunie 2013, CJPC a desfăşurat 258 acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat 132 de amenzi în valoare totală de 130.650 lei şi 72 de avertismente”.

Luna trecută, comisarii din cadrul CJPC au întreprins verificări la 56 de operatori economici, tematica de control a acestora vizând respectarea prevederilor legale la comercializarea sortimentelor de carne şi preparate din carne. Cantitatea controlată a fost de 8.398 de kg, constatându-se abateri la 267,2 de kg, iar 90 de kg de carne, în valoare de 1.689 lei, s-au oprit definitiv de la comercializare. Au fost aplicate 38 amenzi în valoare de 42.000 de lei şi 14 avertismente.

Conform lui Vasile Latiş, „am găsit mici congelaţi la care producătorul recomanda temperatura de depozitare între 2 şi 5 grade Celsius, carne de pui şi carcasă de gâscă din import fără elemente de identificare şi caracterizare tradusă în limba română pe etichete, produse din carne neetichetate, lipsa preţurilor, lipsa afişare preţ pe unitatea de măsură”. La 52 de agenţi economici din cei 56 verificaţi, s-au găsit probleme.

Comisarii au mai desfăşurat o tematică de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea bijuteriilor din metale preţioase. S-au efectuat 12 acţiuni de control, aplicându-se cinci amenzi în valoare de 14.000 lei şi patru avertismente.

„S-a constatat lipsa preţurilor/gram de aur sau afişarea lor într-un mod ilizibil care poate crea confuzii. Totodată, în unele magazine existau promoţii fără a se menţiona perioada de desfăşurare a acestora sau preţul nou pe care consumatorul urma să-l plătească după aplicarea reducerii”, a mai spus Latiş.

O altă tematică de control desfăşurată a vizat respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor de agrement (ştranduri şi bazine) şi a unităţilor de alimentaţie publică aferente. S-au efectuat 18 acţiuni de control, aplicându-se cinci amenzi în valoare de 4.600 lei şi şapte avertismente. Deficienţele s-au constatat în unităţile de alimentaţie publică din incinta piscinelor şi straturilor, unde au fost găsite produse fără etichetă, dar şi lipsa denumirii societăţii şi a orarului de funcţionare a unităţii şi a ştrandului sau piscinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Operatorii de telefonie mobilă, marele „of” al sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1547 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Operatorii de telefonie mobilă, marele „of” al sucevenilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei