Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La vremuri noi

Formaţia Timpuri Noi, în concert la Câmpulung Moldovenesc

Miercuri, 19 Iunie 2013 (11:18:05)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O trupă legendară din domeniul muzicii româneşti, Timpuri Noi, va concerta în premieră la Câmpulung Moldovenesc, la Aquarius Club, vineri, 21 iunie, de la ora 22.00.

De la înființare pînă în 1991, Timpuri Noi a fost ceea ce se numește o trupă underground, în special datorită versurilor și subiectelor abordate în piese, considerate subversive de către regimul comunist. Trupa era interzisă la radio și tv, iar cluburile care îi găzduiau riscau să fie închise, după cum spunea Dan Iliescu într-un interviu radio în 1997.

Formația a fost prezentă la toate edițiile festivalului Rock Bucuresti, avînd onoarea să deschidă recitalurile unor nume importante cum ar fi: Ian Gillan și Uriah Heep (1992), Asia și Scorpions (1993), Saxon, Paradise Lost și Jethro Tull (1994), Iron Maiden și Kreator (1995). Pe data de 20 mai 1994 Timpuri Noi este prima formație din România care apare unplugged într-un spectacol la Teatrul Ion Creangă din București (eveniment inregistrat și lansat apoi pe casetă).

În 1997 formația a realizat în colaborare cu ProTV un videoclip cu piesa 'N-A TOlănit-o de-ajuns', care s-a bucurat de un buget impresionant și care a fost o prezentare a poziției populare vizavi de eventuala intrare a României în NATO.

La sfîrșitul anului 1997 postul de basist este ocupat de Cătălin Răzvan. În această formulă, Timpuri Noi termină de înregistrat la începutul anului 1998 un nou album „Basca abundenței”. Albumul este bine primit de public și are o expunere media largă, în special pe ProTV și ProFM, datorită piesei "Star Station", compusă special pentru postul radio.

Timpuri Noi revin în 2006 cu un nou album, „Back in Business”. Discul conține 4 piese noi, 6 piese vechi reinterpretate și 7 remixuri. Se filmează un videoclip pentru piesa „Umbrela”, urmat de unul pentru piesa „Tata”, amândouă fiind rulate sporadic la posturile tv de muzică.

În 2009, Artanu părăsește formația definitiv și pune pe picioare din nou trupa Partizan, împreună cu Răzvan Moldovan și alți doi membri, interpretând melodii din repertoriul Timpuri Noi și creații proprii.

Cu un suflu nou, în luna iunie 2010 Timpuri Noi se relansează în formula Dan Iliescu (chitară, voce), Tica Alexe (vocal), Vlady Săteanu (bass), Andrei Bărbulescu (tobe) și Florin Tuliga (programming). Această componență rezistă până la finalul lunii august 2010, Bărbulescu, Săteanu și Tuliga părăsesc trupa, fiind înlocuiți de Felix Sfura (tobe) și Sabin Penea (bas, vioară), Cel mai nou album, lansat în 2012, se intitulează „Deschide-ți Mintea!".

Aşadar, la vremuri noi, Timpuri Noi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Formaţia Timpuri Noi, în concert la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1179 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Formaţia Timpuri Noi, în concert la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei