Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Bani nerambursabili pentru fermele familiale din zona de munte

Duminică, 9 Iunie 2013 (12:46:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fermele familiale din zona de munte vor primi fonduri europene nerambursabile pentru modernizare și dezvoltare. Anunțul a fost făcut de Nocolae Popa, director general adjunct al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), care a fost prezent sâmbătă la Gura Humorului la invitația senatorului PSD, Neculai Bereanu, pentru a-i informa în mod direct pe fermierii suceveni în legătură cu programele europene care pot fi accesate în viitor. Popa a declarat că fondurile alocate pentru măsura 121 ”dezvoltarea și modernizarea exploatațiilor agricole” se ridică la 150 de milioane de euro finanțarea nerambursabilă mergând de la 5.000 de euro până la 50.000 de euro. Un proiect însă poate ajunge la maximum 125.000 de euro cu tot cu contribuția proprie a solicitantului. Potrivit estimărilor, vor primi finanțare în jur de 1.200- 1.300 de fermieri. Micii fermieri din zona de munte pot depune proiectele la sediul Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit începând cu finalul lunii iulie. ”Am discutat cu cei de la Academie, cu cei care lucrează în domeniu și am considerat noi ca aceste ferme să care să fie acceptate la finanțare să aibă maximum 20 de vaci, până la 57 de hectare, până la 100 de porci, până la 150 de stupi, până la 4.000 de păsări crescute la sol. Am făcut deja ghidul solicitantului și o să dăm drumul la finanțare. Eu zic că 100.000 de euro e o sumă destul de importantă. Cred că se pot cumpăra utilaje, instalații de muls, se poate construi un grajd. Măsura este binevenită și ea va duce la dezvoltarea zonei montane”, a declarat adjunctul APDRP. Nicolae Popa a îndemnat fermierii suceveni să profite de această oportunitate precizând că pe programul 2006-2013 nu vor mai fi fonduri pentru deschiderea unor noi sesiuni de finanțare. El estimează că la finalul programului România va ajunge la un grad de absorbție a fondurilor de 95%. Adică vor fi cheltuite 7,6 miliarde de euro din cele 8,1 miliarde de euro alocate. În total pe programul 2006-2013 au fost depuse spre finanțare 140.000 de proiecte solicitările ridicându-se la 18 miliarde de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani nerambursabili pentru fermele familiale din zona de munte.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bani nerambursabili pentru fermele familiale din zona de munte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei