Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 124 (5331)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O nouă victimă a înşelăciunilor de tipul rudei care a avut un accident

Duminică, 2 Iunie 2013 (12:41:35)

O femeie în vârstă de 64 de ani a fost înşelată joi, prin deja clasica metodă a rudei care a avut un accident. Femeia, Călina C., din comuna Putna, a fost apelată de un bărbat care s-a dat drept fiul ei. Acesta i-a relatat că a fost rănit grav într-un accident şi a fost transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti, solicitându-i în acelaşi timp femeii să-i trimită suma de 2600 de lei aceasta fiindu-i necesară pentru a plăti norariul unui avocat. Ca să fie şi mai credibilă povestea, individul l-a „dat” la telefon şi pe pretinsul avocat care a confirmat cele spuse de antevorbitorul său.

Conformându-se, femeia a mers la o bancă din municipiul Rădăuţi de unde a extras 1.000 de euro dintr-un cont, schimbând apoi în lei o parte din aceştia. Fără să ia în considerare avertismentul casierei de la ghişeul bancar cum că este posibil ca la mijloc să fie o înşelăciune, femeia a depus suma de 2.600 de lei pe numele dictat dinainte prin telefon. Ulterior, sunându-şi fiul şi aflând că acesta nu a fost implicat în nici un accident,  femeia şi-a dat seama că a fost înşelată şi a alertat poliţia.

În luna februarie, poliţiştii au reuşit identificarea autorilor înşelăciunilor comise asupra mai multor suceveni prin metodă rudei care a avut un accident, în persoana unor deţinuţi din Penitenciarul Galaţi. Aceştia, cu ajutorul unor complici din afara unității de detenție, au reușit să facă mai multe victime în perioada decembrie 2012 –ianuarie 2013, păcălind mai mulţi suceveni cu peste 100.000 de lei.

Ultima victimă a escrocheriilor de acest fel a fost o femeie de 69 de ani din municipiul Suceava care, în cursul zilei de lui 27 mai, a trimis suma de 3.000 de lei unei persoane care s-a dat drept medic şi care i-a spus că fiica acesteia a accidentat un copil.

Poliţia a deschis un dosar de cercetare penală pentru identificarea autorului înşelăciunii. În astfel de cazuri, şansele ca prejudiciul să fie recuperat sunt foarte mici.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O nouă victimă a înşelăciunilor de tipul rudei care a avut un accident.
 Vizualizări articol: 1045 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
O nouă victimă a înşelăciunilor de tipul rudei care a avut un accident1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei