Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 85 (5292)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ceremonie

Academicianul Alexandru Surdu, distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”

Vineri, 12 Aprilie 2013 (15:41:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 12 aprilie, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a fost gazda unui eveniment academic de excepție, o adevărată sărbătoare a învăţământului şi cercetării umaniste, respectiv acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al USV academicianului Alexandru Surdu. Născut în 24 februarie în Braşov, Alexandru Surdu este președintele secţiei de Filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie a Academiei Române și director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei. Alexandru Surdu este o personalitate marcantă a culturii românești, cu realizării științifice de excepție în filosofie și în științele socio-umane.

Prezidiul manifestării a fost alcătuit din prof. univ. dr. Sorin Tudor Maxim, conf. univ. dr. Liviu Popescu, acad. Teodor Dima, conf. univ. dr. Alexandru Băişanu, conf. univ. dr. Carmen Cornelia Bălan şi prof. univ. dr. Vasile Efros, acesta din urmă dând citire unui laudatio.

Potrivit documentului, Alexandru Surdu este din 1993 membru titular al Academiei Române şi preşedinte al secţiei de Filosofie, teologie, psihologie şi pedagogie a Academiei Române. Din 1997 este director al Institutului de Filosofie şi Psihologie „Constantin Rădulescu-Motru” al Academiei Române. În 1996, este distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor pentru critică, istorie literară şi eseu „Octav Şuluţiu”, iar în anul 2004 este distins cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de cavaler.

După ce i-au fost înmânate veşmintele specifice distincţiei primite şi diploma de merit şi, după ce a fost intonat Gaudeamus Igitur, Alexandru Surdu a declarat: „vreau să mulţumesc conducerii universităţii din Suceava, profesorilor şi colegilor de aici. După măsura posibilităţilor pe care le-am avut, am încercat să contribui din partea secţiei <Filozofie, teologie, psihologie şi pedogogie> a Academiei Române, la dezvoltarea acestei instituţii”.

Universitatea “Ștefan cel Mare" din Suceava a fost sprijinită permanent de academicianul Alexandru Surdu (alături de academicianul Alexandru Boboc și academicianul Teodor Dima) pe multiple planuri.

Cei trei au contribuit semnificativ la crearea programului de studiu Filosofie, la toate nivelele – licență, masterat și doctorat, şi şi-au adus aportul la creșterea calității publicațiilor științifice din domeniul filosofiei ale Departamentului de Științe Umane și Social-Politice al Facultății de Istorie și Geografie (revista ROPHIR - Revista română de filosofie pe internet, ROSLIR- Revista română de semiologie pe internet și ROCSIR- Revista română de studii culturale pe internet.

Totodată, cei trei au sprijinit toate manifestările științifice organizate de departament prin Centrul de cercetare EPHES (Etică, filosofie și inginerie în societate), în colaborare cu SRFIT (Societatea română de filosofie, inginerie și tehnoetică).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Academicianul Alexandru Surdu, distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1259 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Academicianul Alexandru Surdu, distins cu titlul Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei