Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 nov 2012 - Anul XVII, nr. 258 (5163)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava, parteneră cu Barcelona, Londra, Dublin şi Torino, într-un proiect de dezvoltare a pieţelor

Duminică, 4 Noiembrie 2012 (17:25:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a semnat un parteneriat cu nouă oraşe europene, printre care trei mari capitale – Barcelona (Spania), Londra (Anglia) şi Dublin (Irlanda), interesate să coopereze pentru găsirea unor soluţii practice pentru dezvoltarea sustenabilă a pieţelor locale.

La nivelul Sucevei, Proiectul „Pieţe urbane sustenabile”, cofinanţat de Uniunea Europeană prin Programul URBACT II 2007-2013 (80%), de către Guvernul României (13%) şi din bugetul local (7%), îşi propune să demonstreze fezabilitatea unei pieţe locale de produse agroalimentare şi de artizanat concepute sustenabil, concomitent cu impulsionarea afacerilor producătorilor de mărfuri tradiţionale realizate sub brandul “Produs în Bucovina”.

Prima fază a proiectului a fost recent finalizată, printre obiectivele realizate numărându-se înfiinţarea unui „Grup Local de Sprijin”, format din 17 organizaţii şi instituţii publice locale, pentru elaborarea în comun a unor măsuri vizând dezvoltarea sustenabilă a pieţelor locale, precum şi formarea unui parteneriat cu nouă oraşe europene - Barcelona (Spania), Londra – Consiliul Local Westminster (Marea Britanie), Torino (Italia), Suceava (România), Pecs (Ungaria), Dublin (Irlanda), Toulouse (Franţa), Wroclaw (Polonia), Regiunea Attica (Grecia).

A doua fază a proiectului, care beneficiază de o finanţare de 61.120 de euro, trebuie încheiată în maxim 27 de luni, timp în care activitatea de planificare şi promovare se va concretiza în trei domenii cheie:

  • regenerare urbană în zona centrală, prin crearea unui cadru favorabil intensificării comerţului cu mărfuri tradiţionale locale (produse de artizanat şi alimentare locale purtând brandul “Produs în Bucovina”);

  • promovarea unor activităţi economice cu emisii poluante reduse;

  • crearea de locuri de muncă şi sprijinire antreprenoriat, prin susţinerea afacerilor producătorilor locali, dar şi prin stimularea dezvoltării economice locale şi regionale.

În urma implementării proiectului se urmăreşte atât dezvoltarea pieţei locale de mărfuri, cât şi promovarea pe scară largă a turismului local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, parteneră cu Barcelona, Londra, Dublin şi Torino, într-un proiect de dezvoltare a pieţelor.
 Vizualizări articol: 866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava, parteneră cu Barcelona, Londra, Dublin şi Torino, într-un proiect de dezvoltare a pieţelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei