Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 iul 2012 - Anul XVII, nr. 164 (5069)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Festivalul „Întâlniri Bucovinene”, ediţia XXIII-a, la Câmpulung Moldovenesc

Marţi, 17 Iulie 2012 (14:55:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 19-22 iulie, la Câmpulung Moldovenesc se va desfăşura Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, ediţia XXIII-a.

Manifestarea are o desfăşurare anuală itinerantă în Polonia (luna mai, la Jastrowie şi Piła), Ungaria (luna august, la Bonyhad), Ucraina (luna octombrie, la Cernăuţi), Slovacia (luna iunie, la Turčianske Teplice) şi România (luna iulie, la Câmpulung Moldovenesc), reunind interpreţi din aceste ţări cu origini bucovinene. Considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Europa, la care participă anual formaţii şi ansambluri folclorice ai căror membri au origini bucovinene şi pe care viaţa i-a dus departe de Bucovina, dar care nu şi-au uitat datinile şi folclorul străbun, şi în acest an se aşteaptă un număr record de participanţi.

Festivalul „Întâlniri Bucovinene” cuprinde spectacole folclorice de muzică şi dansuri autentice, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile, susţinute de artişti amatori români şi străini, dar bucovineni la origine, precum şi artişti profesionişti consacraţi, veniţi ca invitaţi în cadrul evenimentului.

Din programul festivalului nu vor lipsi Simpozionul „Bucovina – o Europă în miniatură”, vernisaje, expoziţii de artă culinară, târgul meşterilor populari, în prima zi de festival. Seara de joi se va încheia cu spectacolul susţinut de Ansamblul Folcloric „Romanaţi” din Caracal. În cea de-a doua zi de festival, vineri, 20 iulie, va începe spectacolul concurs al Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, seara încheindu-se cu Balul gospodarilor. Sâmbătă, pe 21 iulie, la Câmpulung Moldovenesc este programată seara etniilor şi un recital extraordinar susţinut de interpretul Dinu Iancu Sălăjanu. Duminică va avea loc Gala laureaţilor, un spectacol de folclor bucovinean de peste hotare şi un recital cu Matilda Pascal Cojocăriţa, acompaniată de Ansamblul „Romanaţi” din Caracal.

Festivalul de Folclor „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc are ca obiectiv promovarea Bucovinei, ca posibil model de înţelegere armonioasă şi de colaborare, prin păstrarea propriei identităţi culturale şi naţionale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Festivalul „Întâlniri Bucovinene”, ediţia XXIII-a, la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Festivalul „Întâlniri Bucovinene”, ediţia XXIII-a, la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei