Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un sucevean a înşelat 120 de persoane luând bani pe presupuse contracte de muncă în Germania

Duminică, 8 Iulie 2012 (14:01:48)

 

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, din oraşul sucevean Vicovu de Sus, este cercetat penal pentru înşelarea a 120 de perosoane, 54 dintre acestea depunând plângeri fiindcă suceveanul nu le-a onorat promisiunea pentru contracte de muncă în Germania, pentru care a pretins câte 150 euro şi 170 lei.

Conform IJP Suceava, peste 25 de persoane din Vicovu de Sus şi din împrejurimi au făcut, în cursul zilei de vineri, scandal la locuinţa bărbatului respectiv pe motiv că au fost înşelate.

În urma cercetărilor, s-a constatat că persoanele respective erau nemulţumite de faptul că bărbatul le-a pretins diferite sume de bani şi le-a promis că le va ajuta să plece la muncă în străinătate, dar că plecarea la muncă nu a mai avut loc din cauză că aceste contracte de muncă încheiate au fost anulate.

Poliţiştii au stabilit că, în perioada mai - iunie 2012, bărbatul a indus în eroare, prin încheierea unor contracte, mai multe persoane din oraşul Vicovu de Sus şi din localităţile învecinate, promiţându-le că vor pleca la muncă în Germania la diferite date prin intermediul unei societăţi comerciale din judeţul Braşov, contra sumei de 150 de euro şi 170 lei, deşi cunoştea faptul că nu sunt condiţii spre a fi realizate.

Acesta a recunoscut parţial fapta comisă, arătând că a primit sume de bani de la aproximativ 120 de persoane, cărora le-a promis contracte de muncă în Germania.

În urma cercetărilor, au fost audiate 54 de persoane, care au formulat plângeri împotriva bărbatului, constituindu-se şi părţi civile în cauză, fiind stabilit un prejudiciu de circa 8.100 euro.

În această cauză a fost dispusă şi o percheziţie domiciliară, fiind ridicate mai multe înscrisuri şi bunuri ce fac obiectul cercetărilor, precum şi un autoturism şi un laptop.

Bărbatul este cercetat pentru înşelăciune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un sucevean a înşelat 120 de persoane luând bani pe presupuse contracte de muncă în Germania.
 Vizualizări articol: 1112 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un sucevean a înşelat 120 de persoane luând bani pe presupuse contracte de muncă în Germania5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei