Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 apr 2012 - Anul XVII, nr. 93 (4998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nechifor cere Guvernului să dea înapoi banii din CAS-ul încasat de la pensionari

Luni, 23 Aprilie 2012 (16:08:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, consideră că şeful Guvernului României, Mihai Răzvan Ungureanu, ar trebui să promoveze „de urgenţă” o Ordonanţă de Urgenţă prin care să le restituie pensionarilor sumele reţinute ilegal drept contribuţii la asigurările de sănătate. Nechifor a arătat că pensionarii ar trebui să primească integral contravaloarea procentului de 5,5 „plătit ilegal” la CAS începând cu 1 ianuarie 2011.

„În final, Curtea a decis, după foarte mult timp, nepermis de mult timp, o revenire la normalitate. Însă avem o dificultate majoră şi vreau să solicit Guvernului României, cât va mai fi în funcţie, să emită de urgenţă o Ordonanţă de Urgenţă care să reglementeze revenirea la normalitate a acestui CAS colectat ilegal de la pensionari. Iar prin această Ordonanţă de Urgenţă să se restituie integral sumele care s-au colectat abuziv de la pensionari, la prima plată a pensiei din luna imediat următoare”, a declarat Cătălin Nechifor.

El a subliniat că în situaţia în care Guvernul nu va emite o astfel de ordonanţă, situaţia rezolvării problemelor pensionarilor cu privire la restituirea sumelor plătite la CAS „devine foarte stufoasă”. Cătălin Nechifor a spus că pentru a-şi recupera banii, pensionarii au la dispoziţie două variante, care însă nu sunt bine definite. Liderul PSD Suceava a explicat că pensionarii pot să apeleze la instanţă pentru a-şi recupera banii sau să se adreseze direct Caselor Judeţene de Pensii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor cere Guvernului să dea înapoi banii din CAS-ul încasat de la pensionari.
 Vizualizări articol: 780 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nechifor cere Guvernului să dea înapoi banii din CAS-ul încasat de la pensionari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei