Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 mar 2012 - Anul XVII, nr. 58 (4963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Astăzi dimineaţă

Zeci de poliţişti, descinderi împotriva unei grupări de spărgători de case

Sâmbătă, 10 Martie 2012 (16:34:56)

Zeci de poliţişti au fost implicaţi în această dimineaţă, începând cu ora 6.00, într-o amplă acţiune împotriva unei grupări de spărgători de case, care acţiona în zona Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc. Simultan, începând cu ora 6.00, poliţiştii au efectuat nouă percheziţii domiciliare, două în Gura Humorului şi şapte la Câmpulung Moldovenesc, Sadova şi Pojorâta.

Până în jurul orei 14.00, peste 15 indivizi fuseseră ridicaţi pentru audieri, cei mai mulţi fiind de etnie romă. O parte ditre ei urmau să fie reţinuţi pe baza ordonanţei de 24 de ore, pentru ca apoi să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Conform primelor informaţii oferite de poliţişti indivizii săltaţi acţionau ca un grup organizat, având peste 15 spargeri de case, comise începând

cu decembrie 2011.

Hoţii vizau locuinţe în construcţie sau case de vacanţă, în multe situaţii reuşind să dea lovituri importante şi punând mâna pe sume mari de bani şi bijuterii din aur. Valorea prejudiciului, au precizat anchetatorii, este de peste 500 de milioane de lei vechi.

Interesant este că în multe dintre cazuri hoţii se deplasau cu taxiuri din Câmpulung Moldovenesc. Aceştia se plimbau prin sate şi „ocheau” locuinţele pe care le considerau vulnerabile. Adesea acţionau şi ziua, spontan, atunci când observau că proprietarul părăseseşte locuinţa.

Cele mai multe faprte de furt ale grupării au fost comise în comuna Vama.

De precizat că poliţiştii au efectuat verificări ieri dimineaţă şi la două case de amanet, una din Gura Humorului şi una din Câmpulung, unde hoţii îşi duceau bunurile furate.

Acţiunea de astăzi a fost coordonată de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei, cu sprijinul „mascaţilor” de la Serviciul de Intervenţie Rapidă. Grosul forţelor a fost asigurat însă de lucrători de la Poliţia oraşului Gura Humorului şi Poliţia Câmpulung Moldovenesc.

Vom reveni cu detali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de poliţişti, descinderi împotriva unei grupări de spărgători de case.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Zeci de poliţişti, descinderi împotriva unei grupări de spărgători de case5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei