Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 feb 2012 - Anul XVII, nr. 45 (4950)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 60% dintre medicii dentişti au renunţat la contractele cu Casa deAsigurări de Sănătate

Vineri, 24 Februarie 2012 (14:17:23)

Peste 60 la sută dintre medicii dentişti suceveni au renunţat la relaţiile contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, majoritatea optând să lucreze doar pe cont propriu, iar alţii au decis să lucreze în străinătate, în prezent având contract cu CAS Suceava doar 68 de medici dentişti.

Preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti Suceava, medicul primar Ioan Costea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că acest colegiu numără 340 de membri, iar în cursul anului 2011 un număr de15 dintre ei au optat să-şi desfăşoare activitatea în străinătate.

Costea a spus că, dacă în anii trecuţi, aproximativ 200 de medici dentişti din judeţ se aflau în relaţii contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate Suceava, numărul acestora s-a redus considerabil, ajungând ca, în prezent, doar aproximativ 70 dintre ei să încheie contracte cu această instituţie.

El a explicat că finanţarea asistenţei medicale stomatologice a scăzut mult în ultimii 15 ani, cei mai mulţi dintre medicii dentişti optând să lucreze în sistem privat întrucât fondurile alocate pentru serviciile medicale stomatologice au devenit "simbolice", iar din ce în ce mai puţini asiguraţi pot beneficia de asistenţă medicală stomatologică gratuită.

La rândul său, medicul dentist Camil Balan, desemnat de CMD Suceava ca reprezentant al acestui for în relaţiile cu CAS Suceava, a declarat că în mediul urban unui medic dentist aflat în contract cu CAS i se alocă, lunar, în medie, aproximativ 1.000 de lei pentru servicii medicale dentare, iar în aceste condiţii foarte puţini asiguraţi beneficiază de aceste servicii. El a explicat că asiguraţii ar trebui să semnaleze acest lucru întrucât ei plătesc contribuţia la fondul asigurărilor sociale de sănătate.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, a declarat, vineri, că pentru anul 2012 s-au încheiat contracte adiţionale cu 68 de medici dentişti din judeţ, CAS Suceava alocând pentru asistenţa medicală stomatologică un buget de 1. 095. 000 de lei.

Ea a spus că, în cursul anului 2011, pentru asistenţa medicală stomatologică s-au făcut plăţi în sumă de 1.187.960 de lei pentru un număr de 49.155 de servicii medicale stomatologice, din care 563 urgenţe, iar acest subcapitol reprezintă 0,43 la sută din totalul serviciilor decontate.

Sălăgean a mai spus că, potrivit normelor contractului cadru pentru anul 2012, repartizarea fondurilor pentru asistenţa stomatologică se face în funcţie de numărul de medici aflaţi în relaţii contractuale cu CAS, de gradul de profesionalizare al medicului, dar şi de mediul în care îşi desfăşoară activitatea, respectiv în mediul urban sau rural.

"Din acest an, suma alocată lunar pentru medicul dentist aflat în relaţii contractuale cu CAS este corespunzătoare unui program de trei ore pe zi la, cu obligaţia asigurării urgenţelor stomatologice pe tot parcursul programului de lucru al cabinetului", a mai spus Sălăgean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60% dintre medicii dentişti au renunţat la contractele cu Casa deAsigurări de Sănătate.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60% dintre medicii dentişti au renunţat la contractele cu Casa deAsigurări de Sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei