Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 23 ian 2012 - Anul XVII, nr. 17 (4922)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

USL îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la Termica

Luni, 23 Ianuarie 2012 (14:20:47)

 

Uniunea Social Liberală (USL) îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la societatea comercială Termica, al cărei unic acţionar este Consiliul Local al municipiului Suceava, care au demarat protestele îngrijoraţi fiind de viitorul unităţii. Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, consideră că protestele sindicatelor de la Termica sunt justificate şi îi solicită primarului Ion Lungu să-şi asume falimentul societăţii de termoficare şi iminenta concediere a celor 400 de angajaţi.

Donţu a ţinut să treacă în revistă cauzele care au dus la colapsul producătorului de energie termică: “Ca om care de şapte ani vorbesc despre problematica termoficării şi modul în care este gestionată situaţia de acolo, îmi permit doar să reamintesc lucrurile care au dus la falimentul Termica: diminuarea cu două treimi a achiziţiei de energie electrică preluată în sistemul energetic naţional de la societatea Termica doar pentru ca băieţii deştepţi să-şi ducă liniştiţi contractele înainte, achiziţiile de cărbune la suprapreţ, subantreprizele care au sifonat banul public, în special cele de la investiţia Obcini 3, transferurile ilegale de terenuri de la Termica. 22 de miliarde de lei vechi sunt numai taxele de timbru care au fost plătite în procesele dintre primărie şi societatea Termica. O altă cauză este implicarea Termica în clubul de fotbal Cetatea Suceava. Stabilirea preţului de referinţă a gigacaloriei şi modul cum a fost format acest preţ este o altă cauză a falimentului Termica. Faţă de această situaţie solicităm demisia primarului Ion Lungu”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului USL îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la Termica.
 Vizualizări articol: 834 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
USL îşi exprimă solidaritatea cu sindicaliştii de la Termica5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Dacă mâine ar avea loc alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Suceava, pe cine ați vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei