Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iun 2011 - Anul XVI, nr. 148 (4746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sute de suceveni au participat la ceremonia militară organizată de „Ziua Drapelului”

Duminică, 26 Iunie 2011 (15:15:06)

Câteva sute de persoane au participat duminică la ceremonia organizată în Piaţa Drapelului, de lângă Palatul Administrativ din Suceava, cu prilejul „Zilei Drapelului Naţional”. Sărbătoarea a fost marcată printr-un ceremonial militar la care au asistat oficialităţi locale şi judeţene, veterani de război, precum şi cadre militare. Ceremonialul militar a fost asigurat de Centrul Militar Judeţean Suceava, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeria Suceava. Detaşamentul de onoare care a participat la ceremonie a fost format din garda drapelului cu drapelul de luptă, garda de onoare, garda purtătoare a drapelului de arborat, fanfara primăriei şi garda de la locul de arborare a steagului României. De precizat că în cadrul ceremoniei din Piaţa Drapelului au fost prezentate şase steaguri ale României din timpul celor două războaie mondiale.

În discursul său, prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a vorbit despre semnificaţia „Zilei Drapelului Naţional”, în timp ce primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că „Ziua Drapelului Naţional” este un bun prilej de a aduce în discuţie conceptul de patriotism. „Acest concept trebuie redescoperit în inimile noastre, pentru că avem obligaţia astăzi, în faţa Drapelului României, cunoscându-se istoria şi tradiţiile, să transmitem copiilor noştri sentimentul mândriei de a fi român”.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Vasile Ilie, a amintit că la Muzeul Bucovinei sunt expuse câteva dintre drapelele sub care au luptat ostaşii români în cel de-al Doilea Război Mondial, dintre acestea remarcându-se cel aparţinând Brigăzii 4 Mixte Munte, unitate care a participat în anul 1941 la luptele pentru eliberarea nordului Bucovinei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au participat la ceremonia militară organizată de „Ziua Drapelului”.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sute de suceveni au participat la ceremonia militară organizată de „Ziua Drapelului”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei