Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 16 apr 2011 - Anul XVI, nr. 89 (4687)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea a semnat la Gura Humorului proiecte de 112 miliarde de lei vechi

Duminică, 17 Aprilie 2011 (16:22:18)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat ieri, la Gura Humorului, două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional în valoare totală de 112 miliarde de lei vechi. Investiţiile sunt incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al oraşului Gura Humorului şi vizează reabilitarea unui număr de 17 străzi şi montarea de camere video în locurile aglomerate pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii.

Evenimentul s-a desfăşurat la hotelul „Best Western”, alături de Elena Udrea fiind prezenţi premierul Emil Boc, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, directorul Agenţiei de Nord Est, Constantin Apostol, şi primarul oraşului, Marius Ursaciuc.  

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a ţinut să evidenţieze preocuparea autorităţilor locale sucevene pentru promovarea de proiecte cu finanţare europeană şi să le dea asigurări că vor beneficia de sprijinul său şi în viitor.  

Ea a precizat că anul trecut, pe POR, Ministerul Dezvoltării Regionale şi-a atins obiectivul, şi anume acela de a contracta trei miliarde de euro din cele 4,3 miliarde disponibile. Pentru 2011, a spus Udrea, intenţia este aceea de contracta întreaga sumă şi de a cheltui efectiv banii.  

Premierul Emil Boc a remarcat, la rândul său, interesul autorităţilor sucevene pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene, precizând că toţi preşedinţii de Consilii Judeţene din ţară ar trebui să-i urmeze exemplul lui Gheorghe Flutur.

„Aici la Suceava pot să observ că domnul Flutur se îndreaptă direct şi sigur spre miliardul de euro atras din fonduri europene în judeţ. Inclusiv cu performanţa unor primari, cum este şi cel de aici, din Gura Humorului. Asta înseamnă să avem autorităţi responsabile, să avem un preşedinte de Consiliu Judeţean care a ştiut să facă din absorbţia fondurilor europene un lucru extrem de benefic pentru comunitatea pe care o reprezintă. Pentru asta nu am decât să-i felicit şi să cer şi altor preşedinţi de CJ să urmeze acest exemplu”, a spus Boc.  

Gheorghe Flutur a arătat că în judeţul Suceava sunt foarte multe proiecte finanţate prin Programul Operaţional Regional, unele finalizate, precum modernizarea a şapte drumuri judeţene, altele în execuţie, cum ar fi cele de la spitalele din Suceava, Rădăuţi şi Siret sau de la mănăstirile Moldoviţa, Suceviţa şi Dragomirna, iar altele care stau să înceapă, precum reabilitarea Cetăţii de Scaun.  

„Ca noutate este programul transfrontalier cu Ucraina, unde avem drumul care ne scoate în Ucraina pe la Izvoarele Sucevei. Legătura cu Transcarpatia. Este unul dintre proiectele strategice aprobate acum pe Programul Operaţional Comun care ne ajută să ieşim în Transcarpatia”, a spus Flutur.  

Primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a ţinut să mulţumească în numele celor 16.000 de locuitori tuturor celor care au făcut ca aceste proiecte să fie aprobate şi puse în practică.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea a semnat la Gura Humorului proiecte de 112 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea a semnat la Gura Humorului proiecte de 112 miliarde de lei vechi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei