Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mar 2011 - Anul XVI, nr. 73 (4671)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Revista „Obcina literară”

Marţi, 29 Martie 2011 (14:07:24)

„Obcina literară”, revista Muzeului Rural „EMILIANUS” din Horodnic de Sus, care apare la Editura Flondor din Rădăuţi şi se distribuie gratuit ca minunat dar cultural în perimetrul bucovinean, îşi continuă parcursul revuistic prin editarea şi tipărirea celui de-al cincilea număr (lunile aprilie-mai-iunie 2011) îndemnându-ne s-o deschidem când privim macii stacojii de pe coperta I, copertă care reproduce un tablou semnat de Tatiana Căruntu Nicolaiciuc.

Publicaţia, care apare cu susţinere financiară exclusiv privată, este coordonată de Emil Ianuş - director, Ion Prelipcean - redactor-şef, şi Gheorghe Dolinski - secretar.

Alături de aceştia, dar şi de ceilalţi membri ai colectivului de redacţie (Constantin Georgescu, Mihai Mateiciuc, Vichentie Nicolaiciuc, Mihai Pânzaru, Dorel Tarasiuc) şi de câţiva colaboratori permanenţi (Denisa Burlică, Luca Bejenaru, Marcela Larionescu, Maria Popescu, Tiberiu Cosovan), semnează texte în acest număr Elisabeta Prelipcean, Ioana Andreea-Pânzar, Radu Vizitiu, Petru Bejinariu, Daniel Hrenciuc, Ionela-Loredana Cocervan şi ne oferă pagini de versuri poeţii Gabriela Savitsky, Constantin Georgescu, Mihai Mateiciuc, Cristina Andrişan, Traian Rei, Oltea Lungoci şi Dumitru Parasca.

De la marcarea centenarului naşterii scriitorului horodnicean E.Ar. Zaharia, la jubileul aniversar al poetului Ion Cozmei, de la recenzia cărţii-document „Întâmplări adevărate din anii de prigoană” a lui Ion Prelipcean, la documentele din dosarele de securitate ale generalului Aurel Racovitză, sau de la portretul profesorului, prozatorului şi germanistului Emanuel Grigorovitza, la primul Congres Antialcoolic din România - care s-a desfăşurat la Cernăuţi în toamna anului 1927, revista ne oferă tot atâtea punţi spre cunoaştere şi subiecte de reflecţie.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revista „Obcina literară”.
 Vizualizări articol: 1169 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Revista „Obcina literară”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei