Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 ian 2011 - Anul XVI, nr. 24 (4622)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decernare

Fostul ministrul al educaţiei, Andrei Marga, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”

Luni, 31 Ianuarie 2011 (15:07:31)

Fostul ministru al educaţiei din perioada 1997-2000, Andrei Marga a primit luni titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Ceremonia de acordare a distincţiei a avut loc la Auditorium „Joseph Schmidt”, în prezenţa conducerii universităţii din Suceava, precum şi a Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca, dar şi a unui alt fost ministru al educaţiei, suceveanul Cristian Adomniţei. Distincţia a fost acordată la propunerea Facultăţii de Istorie-Geografie din cadrul universităţii sucevene. „Onorăm o personalitate proeminentă a vieţii academice contemporane şi a culturii româneşti, ale cărui remarcabile contribuţii în domeniul filosofiei se bucură de o largă recunoaştere europeană şi internaţională. Universitatea noastră omagiază în special creaţia ştiinţifică a gânditorului, înscris deja în patrimoniul cultural românesc, cu o anvergură internaţională impresionantă”, a spus în Laudatio rectorul Adrian Graur, preşedintele comisiei de acordare a titlului. 
Discursul inaugural prezentat de Andrei Marga la primirea titlului s-a axat pe tema “De ce România rămâne în urmă”, vorbind despre situaţia actuală a României pe care a descris-o ca fiind “atât de dificilă”.
Andrei Marga s-a născut în 1946, la Pietriş, Bistriţa Năsăud. A obţinut diploma de licenţă în filosofie la “Babeş Bolyai” în 1971 şi a urmat apoi stagii de pregătire la universităţi de Freiburg, Frankfurt, după ’90 studiind la Washington. Din 1990 deţine funcţii la nivelul universităţii clujene, iar între 1997 şi 2000 a fost ministru al educaţiei. 
Universitarul a scris 36 de cărţi, 91 de studii şi articole în diferite limbi şi 15 în limba română. 
Andrei Marga a mai primit distincţia de Doctor Honoris Causadin partea unor prestigioase universităţi din România, Ungaria, Franţa, Statele Unite ale Americii. Totodată, acesta a mai primit şi numeroase distincţii şi titluri onorifice, printre care Ordinul Naţional pentru Merit, rangul Mare Cruce, acordat de preşedintele României, Crucea Transilvană, Medalia Pontifică, acordată la Vatican în 2003 şi 2006.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul ministrul al educaţiei, Andrei Marga, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 983 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fostul ministrul al educaţiei, Andrei Marga, Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(31 ian 2011, 15:39:14
Felicitari! Un profesor minunat ce isi merita toate medaliile si diplomele!
2.   Felicitari Universitatii din Suceava! trimis de
(31 ian 2011, 19:21:46
O veste buna in acest inceput de an macabru! Poate se trezesc si bucovinenii si ies din tarcurile cu oi in care i-au manat Flutur si Ardeleanu! Bravo universitatii!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei