Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 ian 2011 - Anul XVI, nr. 8 (4606)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Extindere

Zona metropolitană Suceava, dezbatere pe statut săptămâna viitoare

Miercuri, 12 Ianuarie 2011 (15:36:59)

Zona metropolitană Suceava ar putea deveni funcţională din acest an, dacă primarul de Suceava, Ion Lungu, îi va convinge pe omologii săi din Salcea, Mitocu Dragomirnei, Şcheia, Moara, Ipoteşti, Adîncata şi Pătrăuţi că o asociere de acest tip este în avantajul tuturor. Ion Lungu a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că primarii din localităţile menţionate sunt invitaţi, în data de 20 ianuarie a.c., la Suceava pentru a li se prezenta un model de statut şi pentru discuţii pe marginea acestuia. Potrivit lui Lungu, statutul a fost împrumutat de la Departamentul Mayenne, din Franţa şi adaptat la particularităţile Sucevei. După modelul francez, fiecare localitate componentă a zonei metropolitane îşi va trimite reprezentanţi din consiliul local în Consiliul Coordonator al zonei metropolitane, primarul localităţii celei mai mari, în speţă Suceava, va ocupa funcţia de preşedinte, iar ceilalţi primari vor fi vicepreşedinţi. Zona metropolitană va avea angajaţi şi câţiva funcţionari- director general, contabil etc- care vor asigura activitatea executivă. Salariile acestora vor fi plătite din cotizaţia localităţilor membre. 
Printre primele proiecte care ar putea fi făcute în comun, la care se gândeşte Lungu, se numără achiziţia de noi autobuze la TPL pentru extinderea liniilor de transport în comun până în cele 7 localităţi, cu o strategie comună de asigurare a gratuităţilor pentru elevi, studenţi şi alte categorii prevăzute de lege, apoi gestionarea deşeurilor şi dezvoltarea industrială. 
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona metropolitană Suceava, dezbatere pe statut săptămâna viitoare.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zona metropolitană Suceava, dezbatere pe statut săptămâna viitoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei