Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 13 nov 2010 - Anul XV, nr. 268 (4559)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Orban, vinovat de faptul că autostrăzile pe fonduri europene nu sunt începute

Duminică, 14 Noiembrie 2010 (15:46:56)

Primul-ministru al României, Emil Boc, consideră că dacă fostul ministru liberal al Transporturilor, Ludovic Orban, s-ar fi preocupat în perioada 2007 – 2008 să atragă fondurile de la Uniunea Europeană pentru infrastructură, în momentul de faţă erau în lucru un număr mult mai mare de autostrăzi.

Boc a declarat sâmbătă, în pasul Tihuţa, unde a fost prezent la inaugurarea lucrărilor de modernizare a DN 17, că Ministerul Transporturilor a reuşit în ultimele două luni să facă toate demersurile pentru atragerea a 4,5 miliarde de euro prin Programul Operaţional Sectorial Transporturi.

„Dacă domnul Orban făcea ceea ce trebuia în perioada 2007 – 2008, România avea astăzi toate autostrăzile în lucru, din bani europeni. Din nefericire s-au pierdut doi ani în materie de transporturi. În acea perioadă nici măcar nu a fost acreditat Programul Operaţional Sectorial Transporturi în vederea absorbţiei fondurilor europene”, a declarat Emil Boc.

El a adăugat că în perioada următoare se vor organiza licitaţii pentru construcţia a 288 de kilometri de autostrăzi, din fonduri europene şi de la bugetul de stat.

„Pentru asta însă, bugetul de stat va trebui să-şi prioritizeze obiectivele, astfel încât să punem cu prioritate bani pentru a finanţa aceste lucrări majore”, a explicat premierul României.

Întrebat dacă se va putea vorbi în perioada următoare de construcţia unei autostrăzi în zona Moldovei, Emil Boc a spus că acest lucru se va întâmpla „la momentul potrivit”.

„La timpul potrivit vom vorbi şi despre aceste lucruri, care sunt în atenţia noastră, dar cu ceea ce avem ca resurse. Asta pentru a putea finaliza proiectele în derulare, a utiliza bani europeni şi a dezvolta proiectele viitoare”, a încheiat Boc.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Orban, vinovat de faptul că autostrăzile pe fonduri europene nu sunt începute.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Orban, vinovat de faptul că autostrăzile pe fonduri europene nu sunt începute0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei