Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 iul 2010 - Anul XV, nr. 159 (4450)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şapte persoane, cercetate penal pentru că şi-au amenajat ilegal iazuri

Vineri, 9 Iulie 2010 (15:00:24)

Şapte suceveni sunt cercetaţi penal după ce şi-au amenajat iazuri sau acumulări de apă fără a deţine autorizaţii legale. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat că poliţiştii şi specialişti ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au controlat zilele trecute toate acumulările de apă din judeţ pentru a verifica dacă acestea au fost amenajate în mod legal.

„Au fost întocmite deja şapte dosare penale pe numele unor proprietari de iazuri care nu au autorizaţie şi care nu au respectat regimul privind construcţia de acumulări şi captări de apă. Eu am cerut săptămâna trecută o verificare la aceste acumulări şi vrem să vedem şi rezultate, pentru că trebuie să intrăm în normalitate. Cei care nu au autorizaţii trebuie să intre în legalitate. Proprietatea este sfântă, trebuie respectată, dar nu poţi să faci ce vrei cu ea, periclitându-i pe vecini. Dreptul la un mediu sănătos îl au toţi oamenii de pe planetă şi mediul sănătos înseamnă că şi vecinul trebuie să-ţi respecte dreptul tău”, a declarat Flutur.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, acţiunea poliţiştilor şi a specialiştilor SGA Suceava a vizat verificarea autorizării iazurilor, a acumulărilor de apă, a barajelor, legalitatea acestor construcţii, precum şi calitatea lucrărilor de îndiguire şi modul de gestionare a fondurilor. Până în momentul de faţă au fost verificate 46 de acumulări de apă, dintre care 15 nu trebuiau autorizate sau au secat, iar 24 sunt autorizate legal. În urma controalelor au fost descoperite şi şapte acumulări de apă care au fost amenajate ilegal, proprietarii acestora alegându-se cu dosare penale. Acumulările respective se află pe raza localităţilor Muşeniţa, Stroieşti, Mitocu Dragomirnei, Marginea şi Horodniceni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şapte persoane, cercetate penal pentru că şi-au amenajat ilegal iazuri.
 Vizualizări articol: 868 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şapte persoane, cercetate penal pentru că şi-au amenajat ilegal iazuri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei