Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 iul 2010 - Anul XV, nr. 156 (4447)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Suceava, rata promovabilităţii la bacalaureat este cea mai mare din ţară

Marţi, 6 Iulie 2010 (16:41:43)

Rata promovabilităţii la examenul de bacalaureat din acest an, 83,37%, poziţionează judeţul Suceava pe primul loc la nivel naţional. Comparativ cu anii trecuţi, procentul de promovabilitate al sucevenilor este mult mai mic, având în vedere că în urmă cu un an, peste 94% dintre candidaţii la bacalaureat au promovat examenul, însă chiar şi aşa, în ierarhia naţională, sucevenii se află în top.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, „printre judeţele cu o rată de promovabilitate ridicată se regăsesc Suceava (87,36%), Bihor (86,10%), Hunedoara (85,74%), Neamţ (83,96%) şi Arad (85,38%). Cele mai scăzute procentaje se înregistrează în judeţele Ialomiţa (45,20%), Călăraşi (50,04%), Galaţi (50,43%) şi Dâmboviţa (51,43%).

Chiar dacă sunt în topul promovaţilor, procentual vorbind, nu acelaşi lucru se poarte spune despre candidaţii suceveni şi atunci când vine vorba despre notele cu care au promovat examenul. Astfel, 131 de elevi din ţară au promovat bacalaureatul cu media 10, însă nici unul dintre aceştia nu este din judeţul Suceava.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al IŞJ Suceava, Vasile Monacu, „rezultatele obţinute ne clasează pe primul loc pe ţară, lucru care demonstrează că la Suceava se face carte”. În ceea ce priveşte notele mai mici cu care au promovat candidaţii la bacalaureat, Vasile Monacu a spus că „ mediile au scăzut din cauză că nu s-au mai pus note la probele orale, unde de obicei se acordau note mari, precum şi din cauză că nu s-a mai susţinut probă de examen la educaţie fizică”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Suceava, rata promovabilităţii la bacalaureat este cea mai mare din ţară.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
La Suceava, rata promovabilităţii la bacalaureat este cea mai mare din ţară1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei