Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Boc constată "războiul cu stihiile" naturii şi le spune autorităţilor să nu viseze la concedii

Duminică, 4 Iulie 2010 (16:16:52)

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, că autorităţile sunt în plin război "cu inundaţiile, cu stihiile naturii", cerând calm, responsabilitate, pragmatism şi le-a transmis oficialităţilor locale să nu aibă "vise" de concediu, vacanţe sau weekenduri.

Boc a făcut apel la calm în relaţiile cu oamenii, menţionând că a văzut oameni care şi-au pierdut tot ce au agonisit într-o viaţă şi a dat exemplul unui bătrân de 83 de ani, din comuna Zamostea, căruia i-a fost grav avariată casa, cu o vechime de aproximativ 200 de ani, moştenită din generaţie în generaţie.

Premierului i se pare firesc ca oamenii să fie nemulţumiţi, autorităţile trebuind să facă apel la calm şi înţelegere, pentru că oamenii se uită la autorităţi ca la un "colac de salvare".

"Nici unul dintre noi să nu aibă vise de concediu, vacanţe sau weekenduri", a spus Boc arătând că angajaţii de la stat sunt în slujba statului mai ales în situaţii de urgenţă, "dacă nu, să mergem în privat".

El a spus că modul de lucru al lui Gheorghe Flutur, în Suceava, trebuie generalizat în toată ţara, susţinând că "acum este perioada când se vor vedea care oameni sunt povestitori şi care oameni sunt capabili să ia o decizie şi să o implementeze".

Boc a reafirmat că de luni va analiza planurile de investiţie ale tuturor ministerelor şi se vor identifica sumele de bani ce vor fi disponibilizate, subliniind că prioritatea Guvernului este ca la iarnă persoanele afectate de inundaţii să aibă un acoperiş deasupra capului.

"Suntem în plin război cu inundaţiile, cu stihiile naturii", a spus Boc făcând referire la prognoza meteo de săptămâna viitoare, previziune care nu este încurajatoare.

El a mai spus că trebuie ca autorităţile să evalueze cu exigenţă toate distrugerile, pagubele, astfel ca, în două-trei săptămâni, să fie finalizată evaluare care să fie ulterior trimisă UE, pentru alocarea de bani din fondul european de solidaritate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc constată "războiul cu stihiile" naturii şi le spune autorităţilor să nu viseze la concedii.
 Vizualizări articol: 651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc constată "războiul cu stihiile" naturii şi le spune autorităţilor să nu viseze la concedii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei