Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 iul 2010 - Anul XV, nr. 154 (4445)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Investiţiile ministerelor vor fi reprioritizate, pentru refacerea infrastructurii distruse

Duminică, 4 Iulie 2010 (14:32:33)

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la Zamostea, după ce a vizitat câteva locuinţe avariate şi a inspectat malul Siretului, rupt de ape, că este necesară reprioritizarea investiţiilor de la toate ministerele, fondurile urmând să fie realocate pentru refacerea infrastructurii şi caselor distruse

Emil Boc a declarat că de luni va fi făcută o reprioritizare a tuturor investiţiilor de la toate ministerele, astfel încât cu ajutorul fondurilor alocate să se intervină cu materiale pentru refacerea infrastructurii şi caselor distruse sau avariate de inundaţiile puternice din ultima săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul a spus că în parteneriat cu consiliile judeţene, prefecturi, firme şi oameni de afaceri să se acorde sprijin pentru ca până la iarnă toate casele distruse şi avariate de inundaţii să fie refăcute.

Emil Boc le-a dat asigurări sinistraţilor care au case avariate sau distruse de apele revărsate că până la iarnă vor avea un acoperiş deasupra capului.

La ora transmiterii acestei ştiri, Emil Boc a părăsit Zamostea şi se îndreaptă spre Prefectura Suceava, unde va avea loc şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă, de la Prefectura Suceava, în cadrul căreia se va discuta situaţia determinată de inundaţiile din judeţele Suceava şi Botoşani şi măsurile care se impun.

La Zamostea, din cauza inundaţiilor provocate de revărsarea pârâului Baranca şase case au fost distruse, 130 de case au fost afectate, 14 gospodării sunt încă izolate, iar un pod a fost distrus de ape.

Iniţial, autorităţile locale anunţaseră că premierul Boc va merge şi în localitatea Zvoriştea, unde au fost inundate o sută de case, însă ulterior deplasarea a fost anulată.

Sâmbătă, prim-ministrul s-a aflat în judeţul Galaţi, unde a participat la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar apoi s-a deplasat în localitatea gălăţeană Şendreni, unde specialiştii i-au prezentat digul experimental montat în zonă pentru protejarea a circa o sută de case care sunt în pericol să fie inundate.

Potrivit Prefecturii Suceava, inundaţiile din această săptămână au afectat 81 de localităţi din judeţ, fiind evacuate 1.610 persoane, 63 de case fiind distruse, un număr de 4.949 de case fiind afectate atât de inundaţii, cât şi de alunecările de teren, iar 602 case fiind izolate. În urmainundaţiilor, în judeţul Suceava şase persoane şi-au pierdut viaţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Investiţiile ministerelor vor fi reprioritizate, pentru refacerea infrastructurii distruse.
 Vizualizări articol: 559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Investiţiile ministerelor vor fi reprioritizate, pentru refacerea infrastructurii distruse0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei